Transparante vraagtekens

18dec09

Er komen vier bruggen, ‘transparante depots’ tussen de twee oude, gerenoveerde villa’s te hangen. Via de onderste brug kan je van binnenuit naar de tuintentoonstellingen, en daar komt dus geen glas in te staan. In de andere drie bruggen wel. De bruggen zijn van lexaan kanaalplaat en er komt een soort “netkous” van uitgetrokken staal omheen te liggen. Op de plaatjes ziet het er prachtig uit, maar niemand weet hoe het in de werkelijkheid zal zijn.

Zal het veel licht doorlaten, of juist weinig? Blijven er in de herfst blaadjes op het dak van de bruggen liggen, of waaien die eraf doordat het een soort luchtsluis is? Zie je de kleuren van de objecten van buitenaf, als de lichten ’s avonds aan zijn?

Het zijn allemaal vragen waar we pas antwoord op krijgen als de bruggen eenmaal hangen, en dat zal voorjaar 2010 zijn.

 Maar wat we wel weten, is dat er prachtige vitrines van Piet Hein Eek in de bruggen komen. Het eerste prototype is geleverd en staat in het depot, om te kijken hoe “ons” glas erin staat. Op basis daarvan hebben we wat punten ter verbetering doorgegeven, zoals de maatvoering van de hoogte van de planken. Het is per slot van rekening een open depot, dus er mag best veel in elke vitrine komen te staan. Mag, moet zelfs: anders past nooit onze hele collectie in drie bruggen en een aantal tentoonstellingen!One Response to “Transparante vraagtekens”

  1. 1 geertje

    Ik ben benieuwd wanneer de WOLK gaat omslaan naar tent, huis, cactus, regen, kiwi en dat soort woorden. Nu staat er nog tentoonstelling en bruggen in de hoofdmoot. Computers, dat woord zal wel blijven hangen, jullie levenslijn met werk en het leven hier bij ons.

    liefs geertje


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: