10 procent van 1000 dingen

22dec09

Vroeger was het leven simpel: een opdracht (‘organiseer een tentoonstelling, voor dit budget (altijd te weinig), met deze mensen (waarvan de helft onbereikbaar, in het buitenland of alleen op oneven dagen tussen 9 en 10 per skype te contacten) en de opening is over drie weken’) die je moest uitvoeren.

Dat resulteerde in heel hard werken, vijf minuten voor de speech en  m’n overall omwisselen was voor panty&pumps, dankwoord & bloemen, en daarna twee dagen totall loss in bed. Geweldig leven! De week erna vaak nog een afscheidsborrel met flessen wijn en boeken, en dan op naar het volgende project: alles in de herhaling.

Vandaag de dag  is het een stuk moeilijker: een museum is een groot project. En de deadline voor de opening is maanden (wat zeg ik, jaren!) niet duidelijk geweest. Door dit “tijdsoverschot” ontstonden er bij de bespreking van elk nieuw idee weer tien andere…

Dat resulteert nu in weer heel hard werken, maar dan veel langer achter elkaar, aan veel meer dingen tegelijkertijd, met veel meer mensen (pardon: collega’s) die ook vanalles willen weten, en nog steeds even weinig budget, naar verhouding. Van al die duizenden plannen die uitgevoerd moeten worden, allemaal op hetzelfde tijdstip af aub, hangen er ook nog eens een paar honderd als puzzelstukjes aan elkaar. Elke dag werk ik dus aan 1% van het geheel, waarbij ik nooit het gevoel heb dat er ook maar iets opschiet… totdat ik zo aan het eind van het jaar verslagen moet schrijven. Ineens blijken toch onderdelen voltooid, projecten zeker op de helft te zijn en andere plannen gelukkig voortijdig gestruikeld. Soms is het goed om terug te kijken, hoe weinig tijd je er ook voor hebt, om de moed te vinden om je met dezelfde energie op de verre deadlines te werpen als vroeger…

En omdat ik weet dat het bij mijn collega’s, vooral de ex-projecten-werkers, vast netzo voelt, ga ik maar eens een nieuwe motiverende regel instellen: elke keer dat we naar ons idee een deeltje afronden, doen we een mini-feestje met prikloze cola en taaie zoutjes, en een officieel dankwoord dat te lang duurt… het gaat om het idee!

Zo, dat gaan we doen.  Nu alleen nog achterhalen waar iedereen mee bezig is…No Responses Yet to “10 procent van 1000 dingen”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: