Kill your darlings

22dec09

En toen was het zover: een onderdeel van het project “automatisering” dat mij na aan het hart ligt, namelijk het werken vanuit 1 (jawel EEN) adressenbestand, ligt onder vuur. Want wie had gedacht dat het zoveel servercapaciteit nodig had? En zo kwetsbaar zou zijn bij internet-kabelbreuk? Maar vooral: hoeveel implicaties het zou hebben voor onze eigen organisatie, voor de systemen die er al zijn (boekingssysteem voor de glasblazerij, webnieuwsbrief, persbestanden update) en hoeveel de aanpassing daarvan zou gaan kosten…

Dus ondanks dat ik er al twee jaar, op en af, mee bezig ben om uit te zoeken hoe we dit allemaal zouden gaan doen, hebben we nu besloten het helemaal niet te doen. Niet vlak voor de grootste opening uit onze geschiedenis, zodat eigenlijk nu niemand erop zit te wachten, omdat ze het al zo druk hebben met al die andere zaken die ook moeten gebeuren, en die voor de bezoeker eigenlijk nog veel belangrijker zijn dan het kleine beetje efficientie die we hiermee zullen bereiken. Schoon glas in nieuwe vitrines bijvoorbeeld!

En natuurlijk gaat het ook gewoon om geld. Als we nu eens iemand vonden die ons museum net dat beetje zou willen en kunnen ondersteunen, niet eens met miljoenen, maar gewoon met een lekker bedrag per jaar in ruil voor eeuwige dank, de naam op de gevel of een zoen van de conservator… wat zouden we dan allemaal nog kunnen doen…. dream on!

Ach, zo gaat het leven n0u eenmaal, soms zit het mee en soms zit het tegen. We gaan gewoon door met het exporteren en importeren van gegevens van alle losse lijstjes, en voor wie een adreswijziging heeft gestuurd en toch nog post op het oude adres krijgt: sorry, hopelijk volgend jaar beter!!!No Responses Yet to “Kill your darlings”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: