Vitrines en maquettes

14jan10

Als je als museum probeert twee villa’s te verbouwen, transparante bruggen ertussen te vullen met depot-ruimte, een lift toevoegt, nieuwe kassa’s, een winkel en horeca wilt, dan heb je geld nodig. Veel geld. Als je toevallig in de Randstad zit en Boijmans of Stedelijk heet, heb je geen probleem: dan krijg je je miljoenen zo bij elkaar. Het Boijmans is in 1999 voor 12,5 miljoen verbouwd en in 2008 is de entree opnieuw gedaan voor weer een slordige 2 miljoen.

Het glasmuseum ligt echter in het uiterste puntje van Zuid-Holland, midden in Nederland maar diep in de provincie dus, waardoor wij alles voor minder dan die 2 miljoen gaan doen… als dat geen goed gebruik van algemene middelen is weet ik het niet meer! Met dank aan de fondsen, de gemeente en de woningbouwvereniging in Leerdam, en de tomeloze en belangeloze inzet van velen maken we het onmogelijke mogelijk….

Het heeft echter wel tot gevolg dat we geen fancy ontwerpburo inhuren voor het interieur of de tentoonstellingen. Nee, ik ben zelf aan het knutselen gegaan voor de maquette en de vitrines. Na heel wat schuiven, want we hebben natuurlijk geen geld voor het aantal vitrines dat we zouden willen, zijn we tot een mogelijke mooie oplossing gekomen, voor alle tentoonstellingen. Eindelijk kunnen we dan nu ook glas in vitrines gaan indelen!No Responses Yet to “Vitrines en maquettes”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: