Nieuwe vitrines, bruggen, bouwsels

08feb10

Nadat Piet Hein Eek onze eerste vitrines had gemaakt, werd al snel duidelijk dat hij ook de goede persoon zou zijn om de rest van ons meubilair te ontwerpen en vooral ook: in elkaar te zetten. Wie wel eens in Geldrop is geweest weet het: hij runt een echte productie-plek waar je als werknemer inklokt en uitklokt, er een bel gaat om aan te geven dat het pauze is. Bijna geheel bevolkt door stoere jongemannen met oordoppen en zaagmachines. De hal ernaast knalt bijna uit z’n voegen door de tot het plafond opgestapelde ingepakte tafels, stoelen en ander meubilair op weg naar een nieuwe eigenaar.

Speciaal voor het Glasmuseum heeft hij een soort “crisis-meubilair” ontworpen van goedkoop plaatmateriaal, dat door een ingenieuze constructie en gespoten in de kleur “vuil grijs” er ineens stoer, stevig en hip uitziet. En dit gaan we binnenkort al neerzetten in de Glasblazerij! Geweldig, daar nieuw meubilair, nieuwe balies, nieuwe kassa’s: wordt allemaal prachtig. Het is al een stuk beter nu de muren strak grijs zijn (ipv schrootjes en appeltjesgroen) en alle losse posters en troepjes opgeruimd. Een bezoeker aan het museum en glasblazerij zal straks echt het idee hebben dat beide locaties bij elkaar horen, en zo hoort het ook.

Het enige nadeel is dat ik nu een hele dag bezig ben geweest met het sorteren van de ontwerpen: welke maat wordt het nu, en hoeveel kost dat per ding? En over welk ding hebben we het als we ‘balie’ zeggen, is dat dan waar de kassa op staat, of waar de kunst op staat of is het meer een tafel? Je gelooft het of niet: het zijn nu 24 (!) verschillende onderdelen, waar na extra meten van de muur in de glasblazerij (lager dan gedacht) er nog 2 varianten bij komen: 26 modellen dus. En dat nadat we alles zoveel mogelijk versimpeld hebben…No Responses Yet to “Nieuwe vitrines, bruggen, bouwsels”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: