Management by breien… een geheel nieuwe theorie.

01mrt10

Net als met breien of haken is de manier waarop je begint, bepalend voor het eindresultaat. Niet alleen de keuzes vooraf Materiaal (wol of katoen), gereedschap, (dikke of dunne naalden), het patroon en de uitvoerder: alles is belangrijk. Maar het allerbelangrijkste is hoe je begint, hoe is de insteek.

Deze week besefte ik dat ten volle toen ik halverwege een geanimeerd gesprek (want zo heten halve ruzies tegenwoordig), erachter kwam dat we compleet langs elkaar heen aan het praten waren. Mijn gesprekspartner was heel enthousiast bezig met de uitvoering van een belangrijk project, namelijk het herinrichten van de nieuwe vitrines in het transparante depot, met de richtlijn, de insteek die ik hem had gegeven. Die was: er moeten minstens vijf vitrines per week ingepakt worden om te zorgen dat ze allemaal op tijd getransporeerd en weer uitgepakt kunnen worden. Dus hij was in vliegende vaart daarmee bezig. Totdat ik besefte, dat het helemaal niet gaat over INPAKKEN, maar over UITPAKKEN! Het gaat erom dat we nu alles zodanig gedegen voorbereiden, dat we straks in heel weinig tijd de vitrines kunnen inrichten. Gelukkig hebben we dat nu goed doorgenomen, zodat we straks zeer efficient kunnen uitpakken en inrichten.

Wat je allemaal niet kan leren van een goede juf handenarbeid….No Responses Yet to “Management by breien… een geheel nieuwe theorie.”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: