Sneeuwklokjes en Steigers

13apr10

Er wordt hard gebouwd aan het nieuwe museum. Voor wie niet in Leerdam woont: het is vooral nu een enorme ravage. En dat is een heel goed teken, want zo’n pestbende is het alleen als er heel hard gewerkt wordt. Afgelopen week is de vierde brug erin gehangen, de spannendste van de vier heb ik begrepen, omdat dit de langste brug is met de minste speling. En ook dat is goed gegaan. Natuurlijk is het goed gegaan, zegt iedereen dan vol opluchting achteraf. We hadden niet anders verwacht, volgens de stoere aannemer die eruit ziet alsof z’n stalen neuzen roesten door het angstzweet.

Dus: niets houdt ons nog tegen om in juni te openen! Ik durf niet meer te tellen hoe weinig dagen dat nog zijn, dan slaap ik ’s nachts niet meer… en dat is onhandig als je in de auto naar huis rijdt, want dan komt plots de slaap ineens wel opzetten. Vreemd is dat toch.

In de tuin van het museum, als je dit slagveld nog een tuin durft te noemen, het wegdek in Uruzgan na een bermbom ziet er idyllischer uit ben ik bang, moet dus ook nog een tentoonstelling komen. In kassen, want dan hoeven we minder gras in te zaaien. Dus….  ik ben nog op zoek naar een KASSENBOUWER. Iemand ideeen? De bouwens die ik tot nu toe gevraagd heb, waren niet geinteresseerd in mijn geweldige aanbod van publiciteit, eeuwige roem en dankbaarheid in ruil voor enkele hobbykassen….We hebben ze nodig voor in de tuin, waar de tentoonstellig “Blown to Life” te zien zal zijn. Dit zijn de resultaten van het spectacuaire glasblazen door 21 ontwerpers/kunstenaars uit nederland, en 6 uit Kenia. Net allemaal weer terug naar hun eigen studio/stad/land.

Maar terug naar de tuin: ook daar is het lente en de natuur laat zich niet zomaar kisten: zelfs met bouwketen erop springen de sneeuwklokjes uit de grond! (sorry jongens, straks zetten we er dus weer een kas bovenop…)No Responses Yet to “Sneeuwklokjes en Steigers”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: