Lief klein huisje

15apr10

Omdat de gemeente Leerdam andere plannen heeft met een aantal kleine tweekamer woningen (van die huisjes met een puntdak, tuintje voor de deur en een schuurtje achter), of beter gezegd: met de plek waar ze staan, kan het museum er tijdelijk eentje huren. Voor maximaal zes maanden, omdat ze daarna gesloopt worden. Een geweldige kans voor het museum om onze gasten zich helemaal thuis te laten voelen. En wellicht voor museummedewerkers die willen slapen in plaats van reizen, bijvoorbeeld  na een hele lange dag inrichten, vlak voor de opening. Ik weet dat ik er zelf in elk geval gebruik van ga maken!

En omdat één van onze vrijwilligers een geweldige speurder en bewaarder is, gaat de inrichting ook van een leien dakje! Nadat ik een lijstje had ingeleverd (met alles van “bedden” tot “soeplepel”) en daar ook op had gezet: ‘bij aankomst aub vers fruit in fruitschaal’, staat er nu zelfs een metalen frame met glazen fruitschaal, van zeker een meter hoog!

Tijdens Blown to Life logeerden er twee Keniaanse kunstenaars, nu is “visiting artist” Andy Wauwman er een paar dagen te gast terwijl hij een object maakt voor de tentoonstelling Op het Lijf Geblazen. Hij noemt het zelf een sieraad voor de slechte mens: het is een levensechte wapenstok van de politie, in glas, inclusief het touwtje om ‘m vast te houden en het oogje voor bevestiging aan de riem.

Zowiezo wordt Op het Lijf Geblazen (engelse vertaling: I’ll be Blown), een mooie en spannende tentoonstelling. Natuurlijk zit de jurk die aan een glazen object hangt, van Klavers & Van Engelen erin, maar ook een bloemstuk van vergane glazen bloemen van Terhi Tolvanen, het masker van Walter van Beirendonck, schoenafdrukken van Naomi Filmer en bloemenurnen van Peik Suyling.

De komende tijd is de uitdaging van al die geweldige ontwerpers en kunstenaars foto’s te krijgen van hun werk, en tekstjes, en natuurlijk ook de werken zelf. Wordt weer een gezellige belronde!No Responses Yet to “Lief klein huisje”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: