En wat doe je dan precies?

04mei10

In de studietijd was het nog zo makkelijk om je een voorstelling te maken van het dagelijks leven van vrienden. “Wat studeer jij?” “Rechten” “Oh leuk” (mentaal plaatje: 1500 studenten in een collegezaal). “En jij?” “Scheikunde”. “Oh spannend” (plaatje: petrischaaltjes met bacterieen). ” En ook bij medicijnen, biologie, zelfs letteren en geschiedenis is nog wel wat bedenken.

Maar nu is iedereen lang en breed afgestudeerd en heeft stoere grotemensenbanen. En dan wordt het ineens een stuk moeilijker. Bij de huisarts of architect is het nog wel te doen, maar wat doet inshelemsnaam een ‘procestechnoloog’, ‘KAM-coordinator’, ‘beleidsmedewerker planning&control’, ‘junior procurement officer’ of  ‘relatiemanager’ ? De juiste sector kan ik er vaak nog wel bij bedenken, maar een beeld vormen van wat die persoon per dag doet, gaat mijn fantasie te boven.

En dat geldt natuurlijk ook voor anderen als ze horen dat ik “hoofd tentoonstellingen” ben (mentaal plaatje: 1x per jaar schilderijen ophangen). Dus ik probeer het tegenwoordig maar anders: “zorgen dat iedereen doet wat-ie beloofd heeft”, klinkt weer zo agenterig, maar is wel redelijk accuraat. Ik zoek de beste leveranciers, bedrijven en mensen voor het museum, en zorg daarna dat ze met de beste oplossingen komen. Voor het minste geldt. Dus eigenlijk is een hoofd tentoonstellingen een menselijke zoekmachine! Jammergenoeg moet deze zoekmachine iedereen die gevonden is, ook nog achter de vodden zitten of alles wel gebeurt. Een controlerende, motiverende, menselijke zoekmachine dan maar?

Wie trouwens wil weten wat een directeur van een nationaal museum doet… leze zijn eigen blog!No Responses Yet to “En wat doe je dan precies?”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: