Zoveel beslissingen

04mei10

Op elk tijdstip van de dag neem je beslissingen, honderden, misschien wel duizend op een dag. En ja, je denkt iets langer na over een nieuw museum dan over je outfit bij het opstaan.  Maar voor beide geldt: je hebt een beperkte keuze, beperkt budget en beperkte tijd: je kan moeilijk naakt op je werk komen of het museum ongeschilderd laten.

Helaas pakken sommige beslissingen iets anders uit dan je denkt: wat op een plattegrond zo goed lijkt te passen, is in het echt een stuk groter (horeca-meubilair bijvoorbeeld), en wat een mooie kleur leek in de waaier, ziet er eenmaal op de trap wel erg groen uit…

Zo kan ik nog wel even doorgaan, we hebben vandaag een “pre-inventarisatie” rondje gelopen, en hoewel het museum er spectaculair uitziet met z’n nieuwe metalen omhulsel, zijn er ook heel veel kleine puntjes die anders zijn dan we gedacht hadden (komt hier werkelijk een CV leiding naar boven? waarom zit de brandmelder midden op de witte muur? is de deur van de mindervaliden toilet wel breed genoeg voor een rolstoel? toch wel koud hier zonder vloerisolatie! had hier niet nog een deur gekund?).

Het enige wat ik kan doen, is hopen dat bezoekers minder kritisch naar het gebouw kijken dan wij dat nu doen. En vooral waarderen dat we deze hele transformatie in zo’n beperkte tijd, met beperkt budget hebben klaargespeeld. Het museum heeft nu weer kleding aan, en of het een baljurk is of een overall, alles is beter dan het vodje dat het was!

het museum met de eerste delen strekmetaal om de bruggen

Of we zelf eigenlijk verantwoordelijk zijn voor onze eigen beslissingen, kan je je ook nog afvragen: kijk maar eens naar het filmpje van Dan Ariely:

http://www.ted.com/talks/lang/dut/dan_ariely_asks_are_we_in_control_of_our_own_decisions.htmlNo Responses Yet to “Zoveel beslissingen”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: