Museum mantra’s

11mei10

Nog zes weken, dan zijn we open… yeah right! Afgelopen week is hard gewerkt aan de brugvitrines, waar het metaal nu al bijna van staat, door de jongens van Piet Hein Eek. Morgen komt het glas dat erin komt voor de deuren en de planken. En volgende week gaan met met het kantoor verhuizen. Als we tenminste telefonie, internet, gas en electra hebben!  Daar ga ik gewoon maar van uit, hoewel je het met van die stroperige ex-staatsbedrijven nooit weet. Mijn collega is nu hard bezig met de Eneco, want zonder meter krijg je geen gas: “Uw oude kantnummer werkt niet meer, want uw abonnement is afgesloten omdat de meter is verwijderd. En ik kan u een nieuw klantnummer geven als u niet weet wat de meterstand was van uw oude meter. En nee, ik kan u geen nieuwe meter geven zonder klantnummer”. Dat soort gesprekken, maar dan via driedubbel rood ingevulde gefaxte formulieren die door het hele bestuur ondertekend moeten worden…

Om te zorgen dat niet iedereen constant met rode vlekken in zijn/haar nek rondloopt, heb ik een paar bezweringsformules, mantra’s, die ik gebruik om iedereen gerust te stellen (mijzelf natuurlijk het meest…)

1)      Alles komt goed (zo niet, dan toch)

2)      Geen enkel museum is af op de opening

3)      Na de 22e wordt alles beter

4)      Minder licht is meer

5)      Alles wat niet af is, is “hardcore authentiek”

6)      Na mij de zondvloed!!!

Ondanks pogingen tot relativeren, voelt iedereen echter de druk. En die druk uit zich bij iedereen ander: de een gaat heel veel eten, de ander eet niets meer, de een wordt hyper en de ander ultra-onderkoeld. Maar ongeveer bij iedereen uit het zich door pukkels op onhandige plekken, spieren die niet meer willen, spontane kiesbreuken en meer van die ellende. Laten we vooral maar hopen dat het hierbij blijft, niemand blijvend gewond raakt en het vanzelf weer wegtrekt na de opening….

Dat de spierpijn zelfs besmettelijk is, is op de foto’s wel te zien: de verhuizers moeten ook hard werken om de tonnen glas het museum in te krijgen….

Glas het museum in

Glas het museum in, minstens drie ton!No Responses Yet to “Museum mantra’s”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: