The Day After

23jun10

Het museum is geopend! De openingshandeling van Beatrix, het doorknippen van een glazen lint met een echte glasblazersschaar, ging geweldig en de pers was in grote getalen aanwezig. Haar rondleiding, gegeven door Arnoud en Helene, liep enorm uit omdat ze erg geinteresseerd was in de verhalen rond de objecten, met veel meer mensen wilde praten dan we eerst verwacht hadden en hopelijk ook omdat ze het gewoon een mooi museum vond. Iedereen was blij:  de pers had ruim de mogelijkheid voor mooie fotomomenten, de vrijwilligers hebben haar allemaal kunnen zien of zelfs spreken, de politie en bewaking vond ons goed georganiseerd en ontspannen…

Na de champagne en het overhandigen van het Vlinderkooitje van Marc Mulders, is ze weer richting Den Haag vertrokken, en konden we terugkijken op een geweldige middagopening.

De avondopening volgde er strak op: vanaf zeven uur kwamen de eerste mensen binnengewandeld, Arnoud hield zijn bevlogen speech over samenwerking en innovatie voor een nog veel groter publiek dan de dag ervoor: zeker 600 mensen zaten, stonden en hingen op het feestterein tegenover het museum. Iedereen had een prachtig uitzicht: achter de sprekers waren de panden in volle glorie te zien. Inclusief wapperende glas-vlaggen!
Met heerlijke appeltaartstukjes, gesponsorde kaas en worst en iedereen aan de prosecco was het een geweldig feest, met het mooiste weer mogelijk en ongelofelijk veel complimenten van iedereen. Volgens mij zijn mijn wangen afgesleten van al het zoenen!

Aan het eind van de avond kwamen er nog twee troeven op tafel: ik ben met een glazen penning tot ere-lid van het Glasmuseum bevorderd, met daarbij een prachtig perkament met goede wensen van iedereen voor onze nieuwe toekomst in Nieuw Zeeland, en Arnoud kreeg van de vrijwilliger een geweldige Piet Hein Eek spaarpot voor nieuwe vitrines. Door de gulle bijdragen van alle vrijwilligers zijn er nu al bijna drie stuks gesponsord! Zo hebben we de onderste brug in no-time ook bij elkaar. Arnoud was helemaal beduust en eindelijk een keer sprakeloos…

Hieronder nog wat foto-tjes van de opbouw, het is een slide-show dus de foto’s verspringen na een seconde naar een ander, in totaal zijn het er 14. Erg leuk om de voortgang te zien, al zeg ik het zelf. Van de opening zelf heb ik geen foto’s gemaakt (ik liep als CaCo (calamiteitencoordinator) al met een mobieltje, walkie-talkie en oorstuk in, dus dat vond ik wel wat genoeg apparatuur), maar van anderen krijg ik er vast nog wel een paar.

Deze diashow vereist JavaScript.One Response to “The Day After”

  1. Anna….. veel te weinig, maar gelukkig was daar weer wat te lezen van je avonturen,
    je gaat als een drie traps raket ingezegend en uitgewuifd door Onze Lieve Heer zelve door het leve….alle gekheid op een stokie, ik geniet van je-enje- woorden! toetgroet Marc m.


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: