Kinderziektes

13jul10

Iedereen zei het al voor de opening: “Als je in 1 maand zeven tentoonstellingen, een horeca en een winkel, oftewel een heel nieuw museum inricht, dan denk je toch niet dat je na de opening klaar bent? Dan begint het pas!” En jawel, die mensen hadden best gelijk. Want ineens is het museum niet meer van jou, maar van alle vrijwilligers die er werken, en van alle bezoekers die er langskomen. En iedereen heeft vragen, want je denkt toch niet dat we alle instructielijsten al op orde hebben… Dus de prijzen in de kassa zijn nog niet compleet, de labeltjes in de winkel missen, waarom is er geen haakje in de toilet om je tas op te hagen, is dat echt een post-it in de vitrine en waar-oh-waar hadden we de voorraad wc-papier nou verstopt??? Elke dag komen er andere vragen en kleine punten naar boven, die we tussen de bedrijven door proberen op te lossen. Gelukkig is er de maandag, de ene dag per week waarop er geen bezoekers zijn zodat je de ladder in de tentoonstelling niemand in de weg staat en de deuren van de vitrine open kunnen blijven. Gelukkig zijn er een aantal vrijwilligers die op deze maandagen komen helpen, hoewel het lijkt alsof er na elke klus die we wegstrepen van de lijst, er twee nieuwe bij komen! De leukste vragen van de afgelopen tijd (en sommige geniale antwoorden):

– Hoeveel Watt mag er maximaal in de Armeluislamp? (geen idee! we hebben maar gespiekt bij een normale lamp en toen “40 Watt” gegokt)

– Zijn de stukken boven ook te koop? (wijzend naar de tentoonstelling “Neemt het Schoone”, waar de topstukken van de nationale collectie te zien zijn)

– Hebt u een armbandje gevonden? Ik ben ‘m in de tuin kwijtgeraakt. (Helaas, is nog niet boven gekomen uit 200 kuub boomschors)

– Zijn die oranje vaasjes op de eerste verdieping Oranje Vaasjes?

En dan hebben we het nog niet over de uitdagingen om mensen te helpen die met korting en een waardebon iets willen kopen maar wel met creditcard het restant willen betalen… De administratie krijgt op dat soort dagen een extra briefje met uitleg over de gekozen oplossing!

 Hartelijke groet uit het nieuwe museum,

 AnnalilyNo Responses Yet to “Kinderziektes”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: