Huis hunting kiwi style

25nov10

Het zoeken van een huis gaat heel anders hier in Kiwiana dan we gewend zijn. Geen eigen makelaar, geen afspraak om een huis te bezichtigen over een paar dagen, geen gepoetste woonkamers. In plaats daarvan wordt je door een makelaar-van-dienst van de straat naar binnen gesleurd als je in het raam naar de plaatjes staat te kijken, en na een korte wederzijdse introductie, waarbij rijkelijk met kaartjes en titels wordt gestrooid, en je daarna in de auto van de makelaar een Grand Tour van alle huizen krijgt. Maar… wel alleen van de huizen van die makelaar, want hij kan je niet die van de concurrent verkopen… raar systeem, wel handig dat je ze je gelijk meenemen!

We zijn nu vier makelaars verder en een hoop wijzer. Maar nog niets besloten, want er is zoveel! Zelfs de regio zijn we nog niet helemaal uit. De combinatie: bush, sea view, geen buren in het zicht en nog wel op rijdbare afstand van de bewoonde wereld blijkt niet echt heel veel voor te komen. Vooral niet als je geen mega-huis wilt hebben, ze vallen bijna van hun stoel als je aangeeft maar 1 badkamer te “willen…”sorry, deze heeft er 3, kan dat ook nog?” Natuurlijk! Als we dan maar wel geld over houden voor een schoonmaakster….

En het andere fenomeen hier is “auction”: oftewel 60% van de huizen wordt niet verkocht via een proces van bieden, maar via een veiling. Wie weet gaan we volgende week onze hand opsteken… eerst maar eens een keertje kijken hoe het werkt!

Wordt vervolgd….. (en voor wie het wil weten: het is zonnig en 20 graden!)

A&ANo Responses Yet to “Huis hunting kiwi style”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: