Kiezen is een keuze

30nov10

Onze eerste week vakantie zit erop! Met de tent in de auto op allerlei campings gestaan, afwisselend een ‘natuurcamping’ (van het Department of Conservation of de locale variant ervan), waar de wc bestaat uit een plastic zitting op een stinkend gat, en het ‘stromende water’ uit een riviertje langs het veld, en een ‘motorcamp’ waarbij je je tent tussen de campervans mag parkeren, maar waar wel warme douches zijn, een keuken met magnetron, kooktoestellen, snelkoker en de onvermijdbare toaster. Door de afwisseling waarderen we beide!

Per dag proberen we het ‘huizen zoeken’ en ‘vakantie-houden’ ook wat af te wisselen, zodat we niet helemaal verbranden bij het wandelen, maar ook niet bleek blijven in de auto. Het is een matig succesvol systeem: Anko z’n neus is aan z’n derde vervelling toe en we hebben al 1000 km gereden! Dus zoals zo vaak, doen we misschien wat veel tegelijk… Vandaag echter niet, het is al bijna lunchtijd en het enige dat we gedaan hebben is ontbijten, tent inpakken en… internetten! De bibliotheek in Waihi heeft, zoals bijna alle biebs hier, gratis en onbeperkt internet. Heerlijk, ik blijk er toch redelijk verslaafd aan. En het is praktisch: ik ‘doe’ de sociale contacten via mail, facebook, blog en twitter, en Anko bekijkt alle huizensites. Dat laatste is wel nodig, want we hebben nu wel door dat de makelaars hier echt alleen hun eigen huizen verkopen. Niet heel handig, als je zoals wij, in verschillende regio’s zoekt…. het wil in ons geval zeggen dat we minstens vier makelaars (want van verschillende maatschappijen) van elke buurt moeten spreken, en dat is erg tijdrovend. Zelf doen heeft z’n voordelen! Langzaamaan beginnen we ook wat meer gevoel te krijgen van de logica van de huizenprijzen. Die is zoals zoveel hier, precies andersom dan wij gewend zijn: het land is geld waard, het huis eigenlijk niet. Een hele rare gewaarwording: opknappen heeft financieel niet echt voordelen hier (en na 7,5 jaar opknappen denk ik dan: joepie!!!).

We zullen moeten gaan kiezen: welke wijk, hoever van Auckland, hoeveel tuin, hoeveel ‘view’… of helemaal niet kiezen en een bus kopen waar we in kunnen wonen! Maar ook daar moeten we dan voor kiezen… zucht. Het wordt nog een uitdaging!

Hieronder weer even een fotoshow met een kleine impressie van de afgelopen dagen. Let vooral op de foto’s met zon&zand: die zijn van ’s ochtends voor 9 uur!!! Wie zei iets over sneeuw in Nederland?

Deze diashow vereist JavaScript.2 Responses to “Kiezen is een keuze”

 1. 1 petra

  Hoi Annalily,

  Wat ziet dat er heerlijk uit! Prachtig die stranden. Ik ben benieuwd waar jullie terecht gaan komen qua huis betreft. Dat vrije leven ziet er ook wel erg lekker uit.
  Fijn te lezen dat jullie zo goed zijn aangekomen.

  Hier is het inderdaad helemaal wit. Heel leuk en bijzonder atypisch voor sinterklaastijd enzo.

  Veel plezier liefs petra

 2. 2 Nynke van Hurne

  G’day globetrotters,

  De keus om naar Nieuw Zeeland te vertrekken is in ieder geval een hele goede! Wat ziet het er fantastisch uit bij jullie: lege, witte stranden, blauwe zee, palmbomen… Dat is het paradijs! We zijn jaloers. Hier: kou, sneeuw, files, oorpijn, ellende maar het winterweer levert ook mooie, witte plaatjes op. Morgen wordt veel wind verwacht waardoor de temperatuur -20 graden zal voelen 😦 Ons landje heeft vooral weer een onderwerp om zich druk over te maken. De geruchten gaan dat de rayonhoofden al bij elkaar komen want wie weet komt het er dit jaar echt van… Zittend voor de kachel genieten wij in ieder geval van jullie avontuur. Heel veel plezier en succes met het maken van de volgende keuzes!

  Kus,
  Richard en Nynke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: