Hopefully Homeless

07dec10

We zijn nu drie weken aan het kamperen en leven dus voornamelijk vanuit de achterklep van de auto. Belangrijkste onderdelen: tent en auto. De auto is een toyota van 10 jaar oud, de tent een Perry Sport van dezelfde leeftijd. Drie keer raden wat eerder kapot gaat… gelukkig brak de tentstok op een camping waar ze ook cabins (kleine, geheel ingerichte trekkershuisjes) hadden, dus we hoefden niet in de auto te slapen. Ondanks stoere “McGyver” acties van mij (een paraplu gesloopt om er de tentstok mee te verstevigen), mocht het niet baten en hebben we de volgende dag een nieuw tentje gekocht. Iets minder goed (de verkoper zei letterlijk: Nothing beats European tents!) maar het is weer een dakje boven ons hoofd.

Verder zijn we dagelijks hard aan het werk om te zorgen dat we ook een wat steviger dak boven ons hoofd krijgen: we hebben een routine ontwikkeld van ’s ochtends naar de makelaars, een lijst met mogelijke huizen meekrijgen en dan ’s middags rondrijden. Eind van de dag bellen welke we van binnen willen zien, en die de volgende dag bezichtigen. Als een makelaar je niet al meteen meesleept naar een paar huizen.  En ondertussen wordt je de hele dag gestalkt door de makelaars van gister en eergisteren, die je toch wil overhalen om nog ergens naar te kijken. Dagelijks leren we er weer iets bij, bijvoorbeeld dat makelaars hier netzoveel status hebben als “sex workers” (letterlijke quote van een van hen), en dat we huizen die de laatste tien jaar gebouwd zijn, meestal heel lelijk vinden. Zowiezo verdient Tauranga geen schoonheidsprijs, zonder enige vorm van stadsplanning, een welstandscommissie of zelfs maar inspraak van de buren… wat neerkomt op een complete staalkaart van wansmaak! Vind daar maar eens een “leuk huisje” tussen. Het blijft een uitdaging.

We hopen ondertussen snel ‘huisloos’ te worden in Nederland, onze makelaar is met een gegadigde bezig waar ik pas als alles goed is gekomen, een hilarische blog aan zal wijten.

Hieronder weer even wat foto-tjes, sommige met noodzakelijke ondertitels.

(en iedereen die reageert via de blog of via de mail: dank dank! erg gezellig! ik lees ze met veel plezier maar kan helaas niet overal op reageren…)

Gegroet vanaf een wederom zalige zomeravond, Annalily

Deze diashow vereist JavaScript.No Responses Yet to “Hopefully Homeless”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: