Oud huis, new home

21dec10

Vandaag is ons huis in Den Haag  overgegaan in de handen van de nieuwe eigenaren… zonder de clou te verklappen: een Italiaanse advocaat en zijn Canadese vriendin!

En wij zijn hard aan het nadenken over de aankoop van een nieuw huis hier in Nieuw Zeeland (in Swanson, op de rand van het subtropische regenwoud de Waitekeres).

Hieronder een impressie van het huis dat het misschien gaat worden (alle commentaar gewenst!). En voor de liefhebber: het is b&t (brick & tile, dus een laag bakstenen over het houten frame en dakpannen op het dak in plaats van het standaard golfplatendak), op een fundering van een soort betonblokken.

Het is geen mooi huis, het is wel een praktisch huis. Het is gebouwd in 1972 (goed bouwjaar, ben ik ook van), en het gaat niet om de buitenkant maar om de binnenkant (geen vergelijkbare grapjes maken!). Grote woonkamer, open keuken, en UITZICHT! Vanuit de kopse kant van het huis (keuken en eetkamer) zie je een prachtig bos, je kijkt op de toppen van de bomen en hoort de vogels. Vanuit de eetkamer en woonkamer kijk je naar Auckland, naar de Sky Tower (als het niet mist). Eerste uitgave die we gaan doen voor de inrichting: een telescoop!

Het enig punt is: het is geen huis met karakter… die zijn hier wel, maar hebben dan meestal weer geen uitzicht. Of geen tuin… dus we weten het nog niet, het is een goede optie. Wordt vervolgd…

Deze diashow vereist JavaScript.2 Responses to “Oud huis, new home”

 1. 1 Marleen

  Wauw, wat een uitzicht!!! Fantastisch mooi. Ik zou zeggen doen! Karakter geven jullie gewoon zelf aan het huis 🙂

 2. 2 Nynke van Hurne

  Hallo Anko en Annalily,

  Gefeliciteerd met de verkoop van jullie huis in het Haagse! Hebben jullie nog mijn foto’s ontvangen? Ik heb er nog een gemaakt in de sneeuw maar die stuur ik jullie volgende week. Wij vertrekken morgenochtend naar Isle of Wight, UK, voor de kerst.
  Het huis dat jullie in Nieuw Zeeland op het oog hebben, ziet er goed uit maar is inderdaad niet spectaculair of bijzonder. Maar wat een fantastisch uitzicht en dat lijkt me het belangrijkst. Succes met de keuzes en beslissingen.
  Dan willen wij jullie vanuit een sneeuwwit Den Haag fijne kerstdagen wensen en een avontuurlijk 2011!

  Kus, Richard en Nynke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: