Vakantie versus verhuizen

04jan11

Het verschil tussen 5 weken op vakantie zijn en 5 weken geemigreerd zijn, is vooral: het aantal mails! Op een normale vakantie is iedereen al heel gelukkig met een vakantiekaartje dat twee weken na terugkomst in de brievenbus valt, en de ouders met het obligate “we zijn goed aangekomen” telefoontje van de eerste avond. Iedereen gaat er helemaal vanuit dat je alles wat er gebeurt ook nog prima meekrijgt als je weer terug bent. Of ze wachten met grote onthullingen tot je er weer bent. Dit keer is het heel anders. Niet alleen reageren heel veel mensen op m’n blogjes, en via de mail, ook gebeurt er van alles onverwacht. Een geliefde vrijwilliger is plots overleden, een enthousiaste baby te vroeg geboren. En ik kan er weinig aan doen, vanaf hier… niet dat je veel kan doen als je in de buurt bent, maar het voelt toch anders! Dan maar op zoek naar kaarten, postzegels en een brievenbus (dat laatste is de grootste uitdaging) en via de reguliere post laten weten dat ik aan iedereen denk.

 Het andere grote verschil is wat ik de “investeringsfactor” noem. Op vakantie koop je als iets op is (tandenpasta, shampoo) de kleinste hoeveelheid, want je moet het meesjouwen en de schaarse ruimte in de koffer is voor echte souvenirs! Dit keer kopen we de grootste hoeveelheid… plus een echte koekenpan, een tafeltje, een stofzuiger en stapels 2e hands boeken (denk erom, geen tv maar wel licht ’s avonds: dat is anders dan kamperen wanneer het al om 7 uur donker is!); we hebben zelfs een plant gekregen voor in ons ‘nieuwe’ huisje. Ondertussen moet je blijven nadenken wat je wel en niet in die container gestopt hebt om niet teveel dubbel in te slaan.

En dat brengt ons bij het grootste verschil: er komt straks een container met spul uit Nederland aan in de haven van Auckland. Na twee dagen “Public Holiday” (omdat kerst en nieuwjaar in het weekend vielen, krijgen ze twee weekdagen vrij van de staat), ga ik mij morgen bij de douane melden om te zien hoe ik al onze spullen ook werkelijk bij ons krijg. Omdat dat niet ons ons mini-1-kamer-huisje past, hebben we per 7 januari een ander huisje gehuurd, in een andere wijk voor de verandering. Dus op mijn verjaardag ben ik de trotse huurder van twee huisje! Jeeeah, grootgrondbezitter!! En, met een beetje geluk, kan ik met Anko een stuk taart eten van echte borden met echt bestek! Wat een luxe! Dan begint ook een beetje het echte leven weer: met twee computers, internet uit de muur ipv via een dongel, een echte telefoon (met gratis bellen naar Nederland, hint hint) ipv de mobiel die per minuut je creditcard leegrooft, en als we een beetje creatief zijn met dozen en een plank, hebben we zelfs een tafel!

We houden jullie op de hoogte, hieronder nog even wat jaloersmakende foto’s van ons mini-vakantietje in de regio onder Auckland (Awhitu Peninsula, Port Waikato en Raglan voor de doordouwers),

 dikke zoen, Annalily en Anko

De 'historic lighthouse' - oftwel geheel herbouwd in 2006... in Awhitu

Schapen in het landschap waar ze Lord of the Rings hebben opgenomenNo Responses Yet to “Vakantie versus verhuizen”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: