Keuzestress

16jan11

Alle klagende Nederlanders opgelet: ze verkopen hier alles. Van de kaasschaaf tot de hagelslag, van drop tot fietstassen. Dus waarom een container vol stoppen met je eigen spullen? Omdat dat zoveel keuzestress scheelt! Laat ik het voorbeeld geven van een bed. Wij hebben geen meubilair meegenomen, alleen onze campingspullen en na zes weken is het wel lekker om weer op een echt matras te liggen. Dus wij op zoek naar een bed. Eerste keuze: dubble, queen, single king of kingzise. En niet denken dat er ergens maten op staan. Dan: geveerd, dubbel geveerd, polyester, schuim, schuim met veren, boxspring. Daarna een onderlaken en een dekbed, zou je zeggen. Oh nee, eerst moet je de talencursus volgens om het verschil te leren tussen een “ruffled sheet” een “flat sheet” en een “fitted sheet”. Stel dat je daartussen hebt kunnen kiezen, gaat het om de opdruk: embroidered, printed, flocked, tuffted, smocked, stiched…… en dan niet te vergeten in de kwaliteit (180, 300, 400, 800 yarn), het materiaal (egyptian cotton, regular cotton, cotton-polyester, cotton-silk, pure silk, polyester silk, cotton satin, pure satin, etc). Daarna hoef je alleen nog maar te bedenken in welke kleur en welk motief je het wilt hebben.
Dit is de keuze PER WINKEL. En ga er maar vanuit dat je per ‘mall’, een gekke klustering van winkels om een parkeerplaats heen, minstens vijf winkels zitten die dit aanbieden. Heb je aan het eind van een zweterige paar uur dit eindelijk allemaal uitgezocht, mag je het minstens nog drie keer herhalen voor de aanschaf van de kussens, het dekbed en de handdoeken!

Oh ja, we moeten ook nog een tafel, stoelen, bank, kast en huis hebben… Laat duidelijk zijn: volgende keer neem ik alles mee.No Responses Yet to “Keuzestress”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: