Kunst die moet

15feb11

Iedereen heeft het altijd over Waiheke, het eiland voor de kust van Auckland, als geweldige plek om te wonen of minstens om een vakantiehuis te hebben. In de geweldige film “Rainbow Warriors of Waiheke Island”  http://www.youtube.com/watch?v=g8-yWKbVpFs beschrijft één van de hoofdpersonen Waiheke als “a resting home of burned out greenies”. En zo’n soort eiland moet je natuurlijk gezien hebben. Er gaat een ferry 1x per uur, die er 40 minuten over doet van het centrum van Auckland naar dit groene paradijs. De aanleiding voor ons om te gaan was een kunsttentoonstelling: Headlands.

http://www.sculptureonthegulf.co.nz/

Wij zijn afgelopen vrijdag gaan kijken, heerlijk met de ferry naar de overkant met prachtig weer en een heleboel andere mensen. Op wat toeristen na die de wijntour gingen doen, was iedereen 65+ en op weg naar dezelfde tentoonstelling. Geen punt, dacht ik in mijn naiviteit, het is een groot eiland dus dat zal zich wel verspreiden. Niet dus, het was een pad langs alle kunstwerken (en strak langs de baaien met geweldig doorschijnend water) dus het was file-lopen. Kennelijk was het thema “milieu”, dus ook kunstwerken die er niet heel veel mee te maken hadden, hebben ze met een goede tekstschrijver ‘geinterpreteerd’. Er zaten prachtige dingen bij, die echter in een galerie ook prachtig waren geweest, dus waarom zou je die hier neerzetten? Een aantal kunstwerken was in de categorie “leuk bedacht” of “knap gemaakt” en een paar waren geweldig.

Het was dus een leerzame dag:

– Nieuw Zeeland heeft echt wel goede kunst, maar je moet soms even zoeken

– Waiheke is prachtig, het idee om er te wonen en dan in de City te werken is vreselijk: die ferry is echt te langzaam voor  dagelijks gebruik!

– zelfs je lippen kunnen verbranden…. (cricketers en boot-mensen wisten dit al, ik nog niet… au au!)

– het is er heerlijk groen, ontspannen, met heel veel wijnranken en olijfbomen…  en we moeten er nog een keertje naar terug om de andere kant van het eiland te zien en te gaan wandelen!

Deze diashow vereist JavaScript.2 Responses to “Kunst die moet”

 1. 1 Rob Crouwell

  Dag Geluksvogels!

  Juist de reistijd van Auckland naar Waiheke zorgt er m.i. voor, dat je dit prachtige eiland nog in redelijk pure staat kunt beleven. Ik neem aan, dat de tentoonstelling zich rond de ferrylanding e.o. afspeelt, maar dan heb je toch nog maar een vrij klein deel van dit stukje paradijs kunnen zien … een paar dagen ronddwalen, vooral ook aan de oostelijke kant, toont de meer ruige, minder toeristische kant.

  Een paar van de hele oude Greenies, Margaret Mills & Trevor Darvill wonen op het hoogste punt van het eiland (in de buurt van het vliegveldje); ze leven van het land, heel simpel en bij hen kun je vast wel een paar dagen overnachten in hun woofersverblijf (tenminste, zo was de situatie 3 jaar geleden). Noem mijn naam en jullie zullen zeker welkom zijn (Trigg Hill Road 99 in Onetangi, tel. 00649-3726001).

  Have fun in Paradise!
  Greetzzz, Rob

 2. 2 Marije

  Ha Annalily,

  wat heerlijk om je blogs te lezen! Hier is het echt voorjaar – vandaag een mooie dag. De zon schijnt en het is lekker om buiten te zijn. Er komen steeds meer knoppen aan de bomen en de tuin staat vol met sneeuwklokjes en krokussen. Ik hoop dat het niet meer gaat vriezen, dat wens ik de dappere tulpen niet toe.

  Veel plezier daar!
  Liefs, Marije

  PS Nog van harte gefeliciteerd met je verjaardag!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: