Inburgeren via eten

06Apr11

Zelf geen keukenprinses, en Anko nog minder, kwamen we in Nederland het leven door met een vast aantal gaan-altijd-goed ideeen voor het avondeten. Overgeheveld uit het studententijdperk zijn de pasta (met vega-saus), stampot-met-worst, en soep met brood. Vissticks met aardappelen en appelmoes, roerbakgroentes met rijst en gele saus en nog een keertje uit eten en je komt je week aardig door.

Maar… hier zijn de makkelijke vega-flappen (Quorn en Tival) niet te krijgen, dus ik moet wat creatiever zijn. Gecombineerd met het ‘gasfornuis’ op electra waardoor de magnetron een stuk vaker gebruikt wordt, doe ik mijn best: verse vis (dat mag als je zoals ik een hypocriete vegetarier bent), zelf gefileerd en van de restanten (kop en staart) heerlijke vissoep gemaakt. Hartige scones erbij en ik was best trots op mijzelf.

Volgende dag ging Anko boodschappen doen, drie keer raden waar hij mee thuis kwam:

over inburgeren gesproken, gaat niet goedkomen zo! Morgen maar weer fish-and-chips halen, voor de balans…

Groetjes, Annalily

Advertisements


One Response to “Inburgeren via eten”

  1. Ah, the joys of a new and strange land! I wish I had blogged about coming to live and eat in Den Haag (as a strict vegetarian) all those years ago. I had to learn to cook big time and in time became my own best cafe. However in Enzed it is all about food, food and more food. Just take Ponsonby Road, a mecca to food in all its many forms. All I can say is enjoy, discover and try out new things. By the way I really didn’t like any of the veggie sausages I tried in NZ – maybe you will have to invent some new ones!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s