En zo zijn onze manieren

28jun11

Deze week maar eens het omgekeerde gedaan van inburgeren (uitburgeren???): Nederlandse vrienden die ook net geemigreerd zijn (Peter en Elke hadden wat spul in ‘onze’container en mijn toekomstige theepot zit in de container van Arletta en Philip), hadden het lumineuze idee om eens te kijken hoe het Holland Huis eruit ziet, en dan voornamelijk de hollandse markt. Helemaal geweldig, voor 1x per jaar… Het is een trefpunt voor oudere mensen die hier hun heimwee wegeten enorme hoeveelheden haring, hagelslag, zure zult, rookvlees, beschuit, bitterballen, kroketten, poffertjes, alle soorten kaas, drop, rookworst en wat er nog maar meer door de Euroshopper geleverd wordt. En natuurlijk deden wij mee! Heerlijk, poffertjes en bitterballen om 11 uur ’s ochtends…. Gelukkig verkochten ze ook Kip Advocaat voor de 89ste verjaardag van mijn grootmoeder.

Probeer maar eens uit te leggen aan de engelstaligen wat dat is: “Chicken Eggnog but different and with alcohol” was mijn beste omschrijving. Gelukkig is er altijd Google die je direct aan een recept helpt. Haar verjaardag was erg gezellig, in het Lockwood huis van Mathew en Michelle en hun twee kids die voor het entertainment zorgden.

Groetjes vanuit een koude dag in Auckland,

Annalily3 Responses to “En zo zijn onze manieren”

 1. 1 suzanne

  Ha annalily, het is hier vandaag ruim 30 graden (en nog)….! 0.31 uur.
  Echt lekker kan je het niet noemen. groetjes!

 2. 2 Nynke van Hurne

  Hollandse etenswaar doet het zelfs goed als verkoopproduct in het buitenland. Vorig jaar is de HEMA in Parijs neergestreken en een verkoophit is de stroopwafel. Of deze hoofdzakelijk door Nederlanders worden gekocht of ook door Fransen werd niet duidelijk in het artikel. Maar er is hoop, zo blijkt:

  Een vriend van Richard rijdt met ’t North Sea Jazz Festival muzikanten van hun hotels naar de Doelen en vice versa. Vaak midden in de nacht. Een Amerikaanse muzikant vroeg hem tijdens zo’n rit: “Can you get me some stroapwafles.” Hij antwoordde: “I can get you almost anything you want, drugs, booze, women, but stroopwafels…… at three o’clock in the morning is a problem.”

  Als zelfs jazzmuzikanten midden in de nacht stroopwafels willen eten, dan moet het wel een goed exportproduct zijn. Iets voor Nieuw Zeelanders?

 3. 3 Nynke van Hurne

  Jacobse en Van Es weten wel waar Nieuw Zeelanders behoefte aan hebben uit Nederland. Zie:


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: