DHZ of DIY

03jul11

Verhuizen is overal ter wereld hetzelfde, volgens mij… Eerst met vrienden en een busje je kapot sjouwen, dan wekenlang opknappen. En ook dat is redelijk standaard, bij ons in elk geval: kleurtjes uitzoeken voor de muren, grote discussies met manlief die door een lichte vorm van kleurenblindheid zalm, licht groen, paars en alle blauwtinten consequent “mooi grijs” noemt, en er dan achter komen dat in de garage nog tien halve potten verf staan, die prima te hergebruiken zijn… Ware het niet dat bij de aankoop de muren allemaal een prima kleur grijsgroen leken te zijn, behalve de muren van drie kamers die niet geschilderd waren, en een KLM-blauwe kinderkamer. Dat groen bleek in werkelijkheid te bestaan uit acht (!) verschillende tinten (voor de liefhebber: 1/4 Napa, 1/8 Napa, Double Pavlova, 1/2 Pavlova, Stonewall, Double Cougar, Batter en New Age) met dan nog een ‘feature wall’ in donkerbruin (pelt) en de studeerkamer is aardewerk-kleurig (zonder pot, ‘brick’ zou ik het genoemd hebben).
Mmm… overal een klein beetje van bewaard, de rest tot 1 grijs/groen tint gemengd en daar alle overige muren mee geschilderd: nu komt er eindelijk een beetje eenheid in het geheel! En die ‘feature wall’, die is nu weer heerlijk fris wit. (project undo feature wall)

Daarna op jacht naar het ultieme tapijt waar je een glas rode wijn of tomatensoep op kan laten vallen en er niets van terugziet, en urenlang werken aan klussen waar je je later vanaf vraag waar je nu al die tijd mee bezig bent geweest. In Anko z’n geval is dat de electra (als het al niet vernieuwd moet worden, kan het toch altijd beter), in mijn geval het vullen van gaten in de muren voor ik eindelijk mocht gaan schilderen. Tussendoor nog even in de tuin wat acties om bollen in te graven, een Hollandse meid kan toch niet het voorjaar inluiden zonder nascisjes, en dan blijft er weinig tijd over om te koken: lang leve takeout!

Maar het resultaat mag er zijn, we zijn bijna klaar met ‘binnen’! En dit is de nieuwe antenne die Anko in de ruimte tussen het dak en het plafond monteert, omdat hij de bestaande schotel ‘niet mooi’ vindt. Ik had dus nog niet eens gezien dat we een schotel hadden… en vind het wel lekker rustig zo, al een maandje zonder TV. Hij staat trouwens voor de recent geschilderde ‘feature wall’.

 No Responses Yet to “DHZ of DIY”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: