Fietsen… of niet

06aug11

Fietsen doe je hier dus niet voor je plezier: je moet een helm op, je moet om de haverklap de berg op en je moet oppassen om niet geplet te worden. Nadelen zijn dus in oplopende volgorde een algemeen afgrijselijk uiterlijk zowel op de fiets als na het fietsen (rode wangen, geplet haar, zweetlucht all-over en de kans op serieuze geschaafde knieeen of nog een in de toekomst nog serieuzere wond aan je maag van de stress die het slalommen tussen geparkeerde opens met openslaande deuren en langsrazende auto’s met onoplettende bestuurders.

Toch doen ze hun best, die rare Nieuw Zeelanders. Het eerste bord dat ik absoluut grappig vond moet ik nog fotograferen, maar er staat kortweg op: Pas op, fietsers. Geef hen de ruimte: 1,5 meter! Hoeveel??? Dat is meer dan de weg breed is!

De andere is bijna nog leuker: een speciaal bord voor die ene keer in het land dat de combinatie fiets en tram voorkomt:

Zie je het al voor je, deze borden verspreiden in Nederland? Je zou ze op elke straathoek kunnen zetten…. maar het is wel goed voor je humeur.

Groeten vanuit het Wynyard Quarter, de nieuwste oude wijk van Auckland,

Annalily & AnkoNo Responses Yet to “Fietsen… of niet”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: