Rugby World Cup

20sep11

Hier beheerst het al weken al het nieuws, de verkiezingen zowel als de schoolvakanties zijn erop afgesteld en de spelers zijn sterren: natuurlijik: Rugby! De RWC, Rugby World Cup, is doorgedrongen in alle onderdelen van de samenleving. Op mijn werk, bij de gemeente dus, zijn de screensavers door de IT afdeling allemaal gezet op “The World is Here to Play” (de slogan van de RWC), nieuwe medewerkers zoals ik krijgen een ‘lanyard’ (zo’n touwtje voor om je nek) met je deurkaart eraan met dezelfde tekst, de WC’s en liften hangen vol met posters…. je word er helemaal kriebelig van! En dan stuurt de baas van het departement de mail rond dat je je buro moet versieren met de kleuren van een land naar keuze (het wordt hier erg gestimuleerd dat je niet alleen het nationale team de All Blacks steunt). De afdeling ‘evenementen’ waar ons team de verdieping mee deelt, is er vol voor gegaan:

Onze afdeling daarentegen ging geheel in de ontkenning: m’n baas heeft een “rugby vrije zone” verklaard. De oplossing is een kruis op de vloer: alles wat rugby is, wordt direct naar verdieping 5 gezogen! “Beam me up, rugby”. Ik kon het echter niet laten om een kleine toevoeging in mijn ‘cubicle’ te doen. Je moest toch een ander land steunen?  En dan te bedenken dat de openingsceremonie het journaal in Nederland niet eens gehaald heeft…



2 Responses to “Rugby World Cup”

  1. 1 geertje

    Is dat niet het foute balletje.. moet je niet een puntig oranje balletje opnemen op je lieve kleine Nederlandse inbreng? Het rugby offencief is duidelijk nog niet zwaar genoeg ingezet!

  2. 2 Marcel

    Een beetje moeilijk voor te stellen, is Anko gaan boksen?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: