Uitje naar Brown Island

27okt11

Bepakt en bezakt, met laarzen, verrekijker, sterrenkijker, statief, camera, lunch, vogelboekje, regenjas, paraplu en een noodvoorraad chocolade zitten we om half acht op zaterdagochtend in de auto op weg naar Pier 20, het vertrekpunt van de charterbootjes. Onderweg lijkt het alsof we al aan het varen zijn, zo hard komt de regen naar beneden. Bij het havengebouw worden we opgevangen door de organisatie, net zo natgeregend als wij van de vijf minuten lopen van de auto naar de pub. De trip wordt een weekje uitgesteld, zelfs de kapitein van de boot vindt het te gevaarlijk om te gaan varen.

Een week lager zitten we, bepakt en bezakt met laarzen, verrekijker, sterrenkijker, statief, camera, lunch, vogelboekje, regenjas, paraplu en een noodvoorraad chocolade zitten we om half acht op zaterdagochtend weer in de auto op weg naar Pier 20. Nu is het een stuk beter weer en alle leden van de “stenenclub” worden ingeladen en diverse keren geteld. De trip naar Browns Island duurt een uurtje en er zijn gelukkig niet al te veel golven. “Browns” is een van de weinige vulkanische eilanden die niet herbebost is, zodat de geologie nog goed te zien is. We hebben een jongedame uit Engeland die ons vertelt over haar geo-chemische onderzoek en de theorie over hoe het eiland deze vorm heeft gekregen. Niet dat we nu ineens ontzettend geinteresseerd zijn in steentjes, maar ze hebben ons ook beloofd dat er wat leuke vogels op het eiland te zien zijn. En jawel, er zijn “New Zealand Dotterel”! Helemaal leuk, een paartje in zogenaamde ‘broedkleuren’: het mannetje heeft tijdelijk een prachtig oranje-rood buikje. Helaas vliegt-ie natuurlijk net weg als Anko z’n kijker en statief heeft uitgepakt… gelukkig heb ik de camera bij de hand voor de bewijsvoering.

Ook nog wat “varied oystercatchers”, “black shags” en “lbb’s” (little brown birds, oftewel: geen idee maar het vliegt). En natuurlijk een prachtig uitzicht over de haven, de andere eilanden en de stad.

Heerlijk om even zo’n dagje uit te waaien!

Deze diashow vereist JavaScript.

Groetjes vanuit een land met zeer blije rugby fans,

Annalily & AnkoNo Responses Yet to “Uitje naar Brown Island”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: