Eindelijk…

19dec11

… weer eens een berichtje want eindelijk……. is Monique (nichtje en huisgenote) GESLAAGD voor haar eerste certificaat voor toerisme! Joepie! Iedereen blij: zij want ze heeft nu vakantie, wij want zij heeft nu vakantie en gaat naar huis, haar ouders want ze gaat  naar huis. Wij waren heel lief door haar uitgenodigd om naar haar ‘graduation’ te komen. In een conferentie zaal van een hotel in zuid Auckland, voor de liefhebber: in Mount Wellington, met haar ouders en zussen.

In een jurk die haar vriendin had uitgezocht (fijn hoor dat soort vriendinnen, die heb ik hier nog niet en worden node gemist: opvallend weinig foto’s van mijzelf op de blog ja, om die reden…), strepless natuurlijk netals al haar klasgenoten. En net als al die andere meiden de jurk aan de voorkant omhoogsjorren, het liefst op het podium onderweg naar de uitgestoken hand van de docent… zucht… het zijn wel volwassen meiden, maar dames zijn het nog lang niet!

De avond was echt een ervaring voor ons, met een filmpje van de docenten (een kruising tussen James Bond en Tom Cruise, gespeeld door de concierge), culturele optredens (dat wil zeggen: Maori zang en dans), studenten die alleen of met z’n tweeen een mini-optreden gaven… de X-factor is hier ook doorgedrongen! En tussendoor werden de studenten in een hoog tempo, per klas, op het podium gesommeerd. Bijna 200 studenten, dus het mocht ook wel een beetje rap gaan: de hele avond duurde toch al ruim drie uur en dan ben je wel een beetje uitgejuicht en geklapt.

Als het goed is mogen we over vier maanden weer, dan hoort Monique het volgende niveau gehaald te hebben: we blijven feest vieren hier!

Maar nu eerst vakantie…. eindelijk…..

Deze diashow vereist JavaScript.3 Responses to “Eindelijk…”

 1. 1 geertje

  Die jurk omhoogsjorren, had je daar geen foto van? dat leek me nou zo leuk.
  dus je bent weer even mama af? alleen nog maar mama van je baas op het werk en de konijnen?
  Gaan jullie nu op reis door het land om eens te kijken waar jullie terecht zijn gekomen?

 2. 2 Mark

  Heet het nu een “work bee”? Toen ik daar opgegroeide was het een “working bee”…in ieder geval ben ik van plan op het end van oktober terug naar Nieuw-Zeeland te komen (samen met mijn Nederlandse vrouw en twe dochters). It is best spannend… Nu ga ik de rest van jullie blog lezen…hopelijk leer ik een paar trucjes.

  – Mark

  • 3 annalily

   Hoi Mark,

   Geen idee of het een work bee of working bee is, het is in elk geval gezellig! Neem maar contact op (of je vrouw) als je andere dingen wilt weten. Enig idee waar jullie in NZ willen wonen? Groetjes, Annalily


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: