Feessie

22jan12

Wie m’n Facebook pagina bekijkt, kent ze al: de foto’s van mijn eerste verjaardagsfeestje in de zon! M’n 40st verjaardag (oh well…) op het net door Anko gebouwde balkon. En wat blijkt: het balkon houdt het prima (al zou een railing eromheen wel een hoop schelen) en we hebben geweldig leuke mensen om ons heen verzameld. Wat een luxe! Natuurlijk nooit genoeg tijd om met iedereen te kletsen, maar gelukkig kwam een collega vorige week zaterdag al langs. Om een uur of zeven ging de deurbel, wij net uitgekakt van zes uur door de bossen banjeren op de bank, en jawel, daar stond onze stagiaire met haar vriend voor de deur: op de verkeerde zaterdag! Gelukkig hebben we altijd wel een gevulde koelkast, dus snel wat in schalen en glazen geduwd en erg lekker ontspannen bijgekletst. Moeten we alsnog maar met al die andere mensen doen die we gisteren over de vloer hadden…

“The Big Four Oh” was niet de enige reden voor het feestje, op de achtergond speelde ook mee dat Kiwi’s, die niet de gewoonte hebben gewoon even langs te komen, nu misschien door hebben dat wij het heel leuk vinden als ze dat wel zouden doen. In elk geval weten ze nu waar we wonen! Wie weet…zien we ze nu wel zonder uitnodiging verschijnen. Ik heb zo het vermoeden van niet, want de verschillen zijn wel heel groot:

1) iedereen had alsnog een fles wijn of dips/chips bij zich … ondanks mijn uitdrukkelijk uitnodiging dat wij voor alles zouden zorgen. Hier is “byo” of “bring a plate” zo ontzettend ingeburgerd, daar kom je niet vanaf. Het gaat erg in tegen mijn gevoel van gastvrijheid (wie geeft er nou een feestje en vraagt dan de gasten hun eigen eten mee te nemen???), maar kennelijk hoort het er hier helemaal bij!

2)  geen enkel bosje bloemen gekregen (zou in Nederland ook niet voorkomen), wel een heleboel verjaardagskaarten.

3) mee naar de voordeur lopen om hen uit te zwaaien, toch een goede Nederlandse gewoonte zou ik zeggen, kreeg het commentaar “hoeft niet hor, ik zal niets stelen op de weg naar buiten”!

4) En de timing was ook een feest: alle Kiwi’s waren tegen half tien ’s avonds vertrokken. Gelukkig hadden we nog een Engelsman en een paar Nederlanders om nog wat na te praten tot een uur of elf!

Het was dus supergezellig met een combinatie van nieuwe vrienden, oude familieleden, buren en zelfs nog een collega! Grootste gemene deler: liefde voor de natuur, voor kunst en voor een goed glas wijn!

Wie komt er volgend jaar op m’n feessie??? Welkom!

Annalily

Deze diashow vereist JavaScript.3 Responses to “Feessie”

 1. 1 Nynke van Hurne

  40 worden bij 40 graden?
  Nee, zo warm zag het er niet uit. Maar maak ons maar jaloers met je glimlach, zomerjurk, feestje, grote balkon en groene uitzicht. Nogmaals van harte gefeliciteerd!
  Groet, Richard en Nynke

 2. 2 corien

  ziet er vertrouwd en gezellig uit, en ver weg ;-(
  Een railing vind ik wel een goed idee……….
  x corien

 3. 3 Marije

  Lieve Annalily, nog van harte gefeliciteerd! Hoera! Heerlijk – jarig in januari op blote voeten 🙂 Liefs, Marije


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: