Paashaas

15apr12

Leermoment: vertel je vrienden nooit dat je een bepaald soort huisdier hebt, want voor dat je het weet krijg je dat beruchte telefoontje “Er is hier een zielig …. aan komen lopen, jullie houden toch van ….?  Willen jullie er niet een gezellig …. erbij?” vul op de stippellijn de diersoort in en je weet wat er gebeurt: een huis vol met honden/katten/goudvissen/cavia’s/parkieten of in ons geval: konijnen. Nu moet ik zeggen dat wij er zelf ook schuldig aan waren, onze parkiet is “gezellig” naar vrienden gegaan die er al twee hadden. Als je er twee hebt, kan een derde toch ook geen kwaad?!

En in het kader van “what you give is what you get”, kregen wij twee weken geleden een telefoontje van Chris uit ons dorpje hier, dat er bij zijn buurvrouw een konijntje in de tuin was gevonden. En of wij er niet gezellig eentje bij wilden, want wij hielden toch van konijntjes? Natuurlijk werd het diertje aangeprezen als “tam, lief, aaibaar, gezond” en was het echt zielig om ‘m langer  bij de buurvrouw in haar badkamer te houden (voor haar of voor het konijn, dat was niet helemaal duidelijk).

Ondanks beter weten gaan Anko en ik dus maar even kijken. Met de strikte onderlinge afspraak dat het diertje alleen mee naar huis mag als het echt heel tam, lief, aaibaar en gezond is en bovendien een vrouwtje (de vorige adoptie kostte klauwen met geld want dat mannetje bleek toch wat moeizamer te castreren dan gedacht…). Doos met hooi mee “voor het geval dat” en op de knieen voor de badkuip. Een snoezig lief tam aaibaar hangoortje kwam gelijk op m’n schoot zitten, en sprong hoopvol in de meegebrachte doos. Liet zich keurig oppakken ter controle van z’n …. twee enorme ballen!

Dilemma dilemma… maar ach, wat is geld als een hangoortje je arm likt? Dus hebben we nu een derde konijntje. Die netzo lief blijkt te zijn na de castratie als ervoor! Hij heet “Knox”, naar de straat waar hij gevonden is, maar ook omdat hij een supergoede ontsnapper is, zelfs “fort knox” zou ‘m niet binnen hebben kunnen houden ; )

 

Deze diashow vereist JavaScript.2 Responses to “Paashaas”

  1. 1 Yolande Wientjes

    Oooh, wat istie schattig!!!

  2. 2 Irene Hemelaar

    Wat een heerlijkheid! Maar (gecastreerde) rammen gaan niet samen. Dus hoe doen jullie dat?


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: