Ik mis alleen de Hema…

20aug12

…is de titel van het boekje met emigrantenverhalen dat we kregen voor we weggingen. Geschreven door Sikkel en Witter, was het grappig leesvoer en nu we een keertje terug zijn geweest in Nederland, hebben we het kunnen testen. En wat ons betreft is het precies andersom. Tussen twee afpraken door, onderweg van  Amersfoort naar Den Haag, een korte tussenstop bij de Ikea in Utrecht… die we hier in NZ ook niet hebben. En hoewel het geweldig knap blijft dat ze alles zo kunnen prijzen en neerzetten dat iedereen het wil hebben, viel het tegen. We hebben kritisch rondgelopen en soms bijna iets gekocht, maar ja, ga je nou echt een plastic lamp, hoe hip ook, de halve aarde over sjouwen? Natuurlijk niet. Zweedse balletjes mag je niet importeren en die geweldige, betaalbare, inductiekookplaat paste natuurlijk net niet in de koffer.

Voor de Hema geldt eigenlijk hetzelfde: die worsten ruiken geweldig maar zijn voor deze vegetarier niet aantrekkelijk, schriften verkopen ze hier ondertussen ook en ondergoed van ecologisch katoen is natuurlijk geweldig voor het milieu, maar is ze laten liggen niet nog veel beter? Dan blijven alleen de theedoeken over… en daarvan heeft iedereen er al zoveel opgestuurd dat we nog jaren vooruit kunnen.

Het zal wel een soort ‘winkel nostalgie’ zijn, romantiseren van de producten die je niet kan kopen… maar de werkelijkheid valt dan toch tegen.

Hebben we dan helemaal niets mee terug genomen? Natuurlijk wel! Alle kadootjes (vooral veel boeken en geweldige jurkjes), dikke repen Tony Chocolony (voor het verhaal) en de geweldige herinneringen aan alle vrienden die weer een stukje van hun leven met ons gedeeld hebben. Dus houden jullie die Hema maar, en kom vooral zelf allemaal deze kant op!

Groetjes vanuit Down Under,

A&A

P.S. Deze foto was van mijn vorige, zeer korte en ongeplande, trip naar Nederland: kleding uit het aanbiedingen rek en inderdaad, theedoeken en ondergoed van de Hema (dat laatste omdat alles net in de was zat, strikt noodzakelijk dus).2 Responses to “Ik mis alleen de Hema…”

  1. 1 sander

    Annelily, Anko, big smiles, het gaat jullie goed, fijn! De Hema houden we nog wel even hier, maar daar zal toch ook wel zoiets zijn? Al een huis? Wat doen jullie, enz. Dat heb je natuurlijk al 88 keer verteld, maar toch, misschien op blog? Groeten Sander & Antoinette.

    • 2 annalily

      Voor de antwoorden op je vraag: zie alle andere blogjes;) Maar om je de moeite te sparen: we wonen in Auckland in een geweldig huis tegen het natuurgebied de Waitakeres aan, hebben beiden leuk werk (Anko nog voor Fenestrae in Nederland, ik voor de provincie Auckland). Jullie ook alles goed? Groetjes, A&A


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: