Kerstvakantie! Dagverslag

08jan13

Om in te halen dat ik zolang niets gepost heb, en de 300 foto’s wat behapbaarder te maken, zal ik de afgelopen twee weken vakantie per dag als blogje beschrijven… veel plezier!

Het is heerlijk weer, zoals elk jaar begint het uiteraard pas te regenen zodra we vertrekken… maar de zaterdag begint goed, de wereld is namelijk gisteren niet vergaan. Een goede reden om met het busje richting de Coromandel te rijden. Via de mooie route natuurlijk, waarom ben je anders op vakantie? Anko, die meestal van de “snelle routes” is, is opvallend makkelijk over te halen om via het Miranda Shorebird Centre te rijden: een wetland waar altijd grote hoeveelheden vogels te zien zijn  (http://www.miranda-shorebird.org.nz/). De reden daarvoor wordt snel duidelijk: hij heeft voor mij een geweldig nieuwe verrekijker gekocht!!! Oh wow, nu is er zelfs verschil te zien tussen al die soorten bruine vogeltjes met witte buikjes, dan is het nog leuker 😉

Met dank aan Google images: de eerste is een dotterel, de tweede een gotwit, de derde een wrybill.

   Ja, ja, zoek de 10 verschillen! Eind van de dag lekker ‘soaken’ in de heet water, “hot pools” worden hier verwarmd door de natuur, het voordeel van op een land vol vulkanen wonen.

De volgende dag gaat het pas echt gieten: van die mooie stranden of het uitzicht zien we dus helemaal niets. vakantie dec 2012 east cape 013

In het land dat bekend staat om ‘vier seizoenen op één dag’, hebben we vandaag het regenseizoen te pakken. En de grote vraag is dan ook, wat het weer morgen gaat brengen… Tot morgen!No Responses Yet to “Kerstvakantie! Dagverslag”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: