Waihi – ’t waai hier

09jan13

En ja, het regent weer. Nu is het vakantie, dus we negeren het weer gewoon en het voordeel van veel regen is dat de watervallen geweldig zijn! Dit is de natuurlijke waterval in een verder geheel aangelegde tuin, de ” Rapaura Water Garden”. De naam hoort te slaan op alle waterloopjes, fonteinen en meertjes die ze hebben gemaakt, maar is vandaag vooral toepasselijk ivm het regenwater.

vakantie dec 2012 east cape 010

Gelukkig hebben alle campings uitgebreide keuken ruimtes en vaak ook een “tv room”, dus een kamer met wat oude banken, een tv en een heleboel slechte boeken die je kan ruilen tegen je eigen uitgelezen versies. Ondanks dat we lekker een busje hebben en droog kunnen zitten, zijn dat soort ruimtes toch wel erg fijn.

We rijden door richting Waihi, een dorp ontstaan in de tijd van de goudkoorts. In de 19e eeuw ging het met de hand, daarna was er een dipje tot in de jaren zeventig van de twintigste eeuw de goudprijs weer hoog genoeg stond om het wat groter aan te pakken:  http://www.waihigold.co.nz/mining/martha-mine/. Nu is het dorp feitelijk een serie huizen om een ENORM gat, en er zijn plannen om de mijn onder de huizen door te laten lopen. Lijkt mij, als leek, een geweldig idee in een land wat bekend staat om z’n aardbevingen en vulkanen! Omdat het gat niet te fotograferen was, hieronder een paar plaatjes van wat oude mijngebouwen.

vakantie dec 2012 east cape 020 vakantie dec 2012 east cape 018

We overnachten op de camping van Bowentown, een zandbank vlakbij Waihi Beach waar we morgen (op eerste kerstdag) de hele uitgebreide familie-clan een fijne kerst gaan wensen en ons ongetwijfeld te goed gaan doen aan enorme hoeveelheden eten… Tot morgen!No Responses Yet to “Waihi – ’t waai hier”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: