Water, water, everywhere…and not a drop to drink.

12jan13

Van Taupo naar Napier is een prachtige route, met weer een aantal watervallen, waarvan de Huka Falls de grootste gratis toeristische attractie is (en een enorme hoeveelheid water verwerkt: 220.000 liter per seconde).

vakantie dec 2012 east cape 108 Huka falls. 200.000 litre per sec squishing through a narrow gorge and then finally dropping 9 metres.

En soms is er bij een uitzichtpunt ook gewoon een hele mooie waterval te zien, zonder andere toeristen.

vakantie dec 2012 east cape 114 vakantie dec 2012 east cape 119

Verder bekijken we Napier, de “Art Deco stad van het Zuidelijk Halfrond”. Het is een soort mini-Miami, inclusief de dadelpalmen in het centrale parkje. Vooral de details van de gebouwen zijn erg mooi, maar moeilijk te fotograferen. Wel geweldig dat een stad de moed heeft om zoiets radicaals te doen na een aardbeving: helemaal herbouwen in de trend die op dat moment het meest in de mode was! Als ze dat met Christchurch ook zouden doen, zou het de beste stad op aarde worden, met de huidige trend van eco-woningen, grasdaken en groentetuintjes…

vakantie dec 2012 east cape 116 vakantie dec 2012 east cape 117 vakantie dec 2012 east cape 118 We proberen in het wetland Ahuriri mijn geweldige verrekijker uit, maar helaas is er op de verdwaalde mus na, geen vogel te vinden. Dan maar wat verder rijden naar een DOC (department of conservation) camping. Die bestaan meestal uit een grasveld met een ‘long drop’ of ‘sunny dunny’, oftewel een gat in de grond met een wc pot erop in een houten schuurtje. Als je geluk hebt, is er ook nog ergens een kraan. Zo niet, mag je je geluk beproeven met het water uit de rivier. Het is een prachtige plek met uitzicht op het Turita meer, rustig en eindelijk weer zonnig.

vakantie dec 2012 east cape 123 vakantie dec 2012 east cape 124 Ziet dat er niet zalig uit? Jammer dat zwemmen in het meer afgeraden wordt, wegens een vieze waterplant, maar wat een plek… dat slaapt lekker vanacht. Tot morgen!2 Responses to “Water, water, everywhere…and not a drop to drink.”

  1. 1 Nynke van Hurne

    Ik ben op de kaart gaan kijken hoe jullie rijden want het zegt mij allemaal niets: Taupo, Napier en Tutira lake etc. Erg mooi en zo leren we ook gelijk wat topografie.
    Jullie eindpunt van vandaag; het meer met het zonnige weer ziet er geweldig uit. Alleen op de wereld, heerlijk!

    • 2 annalily

      Nou… bijna alleen op de wereld, want achter ons stonden nog wat kampeerders… voor een goede foto laat je die eruit natuurlijk 😉 …maar het voelde inderdaad alsof we er alleen stonden! We doen gewoon de ‘trial run’ voor als jullie deze kant op komen!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: