Eindelijk zon!

13jan13

“What a difference a day makes…”  en in ons geval: vooral als de zon schijnt! We rijden een kilometer of tien over een gravel weg (rammel rammel, bumperdebump) om naar Waikarere Beach te gaan. Oh hier kan ik wel een week blijven! Een mini-DOC camping in de bocht van een grote rivier die even later uitkomt op het strand. Je moet je wel lopend een paar heuvels over werken, maar het zweten wordt beloond: een vreselijk fotogeniek strand met enorme hoeveelheden aangespoeld en gebleekt drijfhout. En het grote voordeel: er is niemand. Dus we rollen de handoekjes uit, smeren ons in met factor 50 (de ozonlaag is dun aan deze kant) en gaan BAKKEN. In en uit de zee om af te koelen, boeken erbij, geen punt om zo een paar uur door te komen, al worden we roodgebrande kreeftjes in het proces… ach, niets dat wat after sun niet op kan lossen.

Wat een heerlijkheid om zo in de zon te zitten! Maar niet voor lang, we moeten die 10 km ook nog terug en hobbelen dan vrolijk verder richting Wairoa, een dorpje dat zich promoot met de mededeling: “We zijn het kruispunt voor drie bezienswaardigheden”. Mmmm… dat voorspelt niet veel goeds voor het dorp zelf…. Het blijkt inderdaad zo’n dorp te zijn waar iedereen uit weggetrokken is, omdat zelfs de ijsjeszaak failliet is! Het stadsbestuur heeft nog z’n best gedaan met picknick tafels aan de oever van de rivier, maar het zet geen zoden aan de dijk. De etalage ruit van de locale makelaar geeft al een indicatie: een drie-kamer woning op een redelijk stuk grond is al te krijgen vanaf $ 69.000 (vraagprijs!). Het gemiddelde is ongeveer $ 130.000. In Auckland krijg je daar net een hondenhok voor!

De camping is echter prima, ook aan de rivier en helemaal versierd met kerstlampjes. Bij gebrek aan gordijnen barricadeert Anko de raampjes met stukken karton, want slapen met knipperende Drie Wijzen naast je hoofd is niet al te aantrekkelijk! (en dan hebben we het nog niet over de  kerstman, de slee, de rendieren EN de kamelen, alles uitgevoerd in blauw/rood/groene of gele lampjes!).

Tot morgen!

vakantie dec 2012 east cape 147

vakantie dec 2012 east cape 132

vakantie dec 2012 east cape 134

vakantie dec 2012 east cape 138

vakantie dec 2012 east cape 139

vakantie dec 2012 east cape 145No Responses Yet to “Eindelijk zon!”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: