Waikaremoana (waai kaar eeh moo aana)

15jan13

vakantie dec 2012 east cape 174

vakantie dec 2012 east cape 175 vakantie dec 2012 east cape 178

Het waait! Wairoa, het kruispunt van drie bezienswaardigheden… we komen vanuit de ene (Napier) en gaan morgen naar de volgende (Gisborne), dus vandaag nemen we nummer drie: Lake Waikaremoana (sea of rippling waters, want wai=water en moana=zee). Vooral bekend omdat je er in vier dagen omheen kan lopen met een huttentocht. Niet voor ons, dat soort spullen hebben we niet bij ons. Nou is dat natuurlijk alleen een excuus: ik heb toch liever ons mooie busje & mijn eigen man in plaats van de stinkende tenen en het gesnurk van een vreemde in het stapelbed boven je…  Maar dat belet ons niet om weer 60 kilometer over onverharde wegen te rijden om naar het meer te kijken.

En naar de watervallen, want volgens mij verwijst de naam helemaal niet naar het meer, maar naar alle watervallen eromheen: binnen een loopafstand van een half uur zijn er drie prachtige.

vakantie dec 2012 east cape 155  vakantie dec 2012 east cape 160

vakantie dec 2012 east cape 169

vakantie dec 2012 east cape 152

Nieuw Zeeland is bijna overal vreselijk fotogeniek: al is het weer niet geweldig, het uitzicht is het bijna altijd wel. Maar op de 60 km terug over gravel heb ik maar geen foto’s meer gemaak… Anko bestuurt onze drie ton camper alsof het een 4×4 is, wat nog een stuk enger is vanuit de passagiersstoel (ik zit het dichtst bij de afgrond!), maar we komen veilig weer aan in… Wairoa! Nooit twee dagen in een plek overnachten is ons motto, dus op naar het Whataki Lagoon, dat vol watervogels moet zitten. Er staat geen pijltje naartoe, dus Anko neemt de “Whataki Lagoon Road”, best logisch toch? Eerst gravel, dan zand, dan een kudde koeien… en het water blijft ver weg. Uiteindelijk het gevreesde bordje “Private Road- No Entry”. De lagune is nog niet echt dichterbij gekomen, dus we genieten van het uitzicht (de laag staande zon geeft geweldige schaduwen op de bergen) en rijden terug onder het toeziend oog van de koeien en kalveren, met in de verte het doel voor morgen: het schiereiland Mahia. Vanuit de camping in Morere: tot morgen!

vakantie dec 2012 east cape 190 vakantie dec 2012 east cape 194 vakantie dec 2012 east cape 196One Response to “Waikaremoana (waai kaar eeh moo aana)”

  1. 1 Karen

    Inderdaad een geweldig uitzicht!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: