Het groeit en bloeit – week 1: tuinieren met een drilboor

03mrt13

Nadat Anko weken heeft gezweet om deze prachtige bakken te bouwen, en daarna met de drilboor de grond heeft bewerkt om de klei los te wrikken en eruit te scheppen, komt er verse grond in. Weer heel veel scheppen, maar nu wat lichter. Ladingen paardenpoep en ‘top soil’ later, liggen er prachtige mega plantenbakken klaar om ingezaaid te worden. Vier stuks, elke ongeveer 2 x 2 meter, de maat van mijn plotje bij de School en Kindertuinen. Wat gelijk ook al mijn ervaring met tuinieren weergeeft… dus dit wordt een hele ervaring!

Gelukkig is Nieuw Zeeland gezegend met geweldig weer, de bossen zijn hier niet voor niets zo groen en de koeien zo dik. Je spuugt en er komt een plant op… en ook zonder spuug lukt het prima. 6 feb 2013 vege garden (1)  Mooi he? En Anko z’n bijdrage is niet alleen de bakken en het scheppen, hij heeft ook een labelmaker gekocht voor de stokjes… zo sjiek heb ik het nog nooit gehad bij het naschoolse tuinieren, daar moesten we als huiswerk de stokjes handmatig beschilderen, met wisselend resultaat qua leesbaarheid!6 feb 2013 vege garden (3)Van achter naar voor: peultjes, courgette, sla, wortels, radijzen, bietjes, lente uitjes en prinsesseboontjes. Het voornaamste resultaat: heel veel labeltjes op een rijtje.

6 feb 2013 vege garden (2) De bovenste bakken hebben karton met stenen erop, in de (ijdele?) hoop dat het onkruid dan iets minder snel op komt. Die bakken zaai ik volgende week in, zodat we niet alle wortels tegelijkertijd hoeven op te eten…jawel, ik volg de richtlijnen op het pakje!

En ze  nu maar de grond uit kijken…. en water geven, want het is DROOG! Gelukkig heeft Anko net voor kerst vijf 1000 liter watertonnen naast het huis neergezet, dus ik kan even vooruit.

Vol spanning wacht ik af…One Response to “Het groeit en bloeit – week 1: tuinieren met een drilboor”

  1. 1 Corien

    Ziet er nu al gezellig uit. Laat staan als het in bloei staat, toch jammer dat ik je worteltjes niet kan proeven…..


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: