Great Great Barrier

19apr13

Al maanden geleden geboekt: deelname aan het “Great Barrier Walking Festival “. Het was vooral een lang weekend van heel veel “eerste keren”: eerst keer dat dit georganiseerd werd, eerste keer voor ons op dit eiland…maar  het begon allemaal met mijn eerste lange boottocht in jaren. Viereneenhalf uur op een ferry die meer weghad van een autotrailer met wat stoelen… geen sjieke cruise dus, maar een echte overtocht. Gelukkig voor mij bleek het water uitzonderlijk glad, het weer voortreffelijk en de kapitein wist de weg. En met een groep van wel 15 dofijnen die de voorplecht van de boot als rugkrabber gebruikten vlogen de uren voorbij (een halve coma door de zeeziekte pillen zal ook geholpen hebben). Vlak voor de kust kwam zelfs nog een walvis (volgens een buurman een Bryde’s whale) gedag zeggen! (stipje op de onderste foto… in het echt VEEL groter natuurlijk ; ) ).

IMG_1599

IMG_1606 IMG_1603IMG_1609

Na aankomst werden we met een busje, dat we de komende dagen nog heel vaak zouden zien,  naar ons huisje gebracht, een onderdeel van Whangaparapara Lodge. Super schattig en heerlijk comfortabel, met een picknick tafel in ‘onze’ tuin. Er is geen electriciteit op Great Barrier, alles wordt opgewekt met generatoren of zonnepanelen. Vandaar de artistieke 12 volt ‘kerstverlichting’ boven het bed!

IMG_1614 IMG_1648   IMG_1615

Vrijdag, zaterdag en zondagochtend waren ingepland voor wandelingen met gids, waarbij je aan de start werd afgezet en aan het eind weer werd opgehaald. Nergens over na te denken dus! Heerlijk relaxed, maar zo nu en dan was het wel iets teveel “talk” ten opzichte van de “walk”… Eerst wandeling was naar de Hot Pools, heerlijk even tot je kin in een rivier van precies de juiste temperatuur., aansluitend lunch en de middagwandeling langs de witte kliffen waar over de jaren grote groepen mannen de boel hebben omgespit voor zilver, goud en ‘kauri gum’. (let vooral op de, Great Barrier kenmerkende, praktische, oplossing voor de ‘tentoonstellingstafel’ midden in het bos).

IMG_1629 IMG_1630 IMG_1636 IMG_1644 IMG_1645De tweede dag was een lange (5 uur) wandeling langs de kust van Whangapoua naar Harataonga Bay, aan de noordkant van het eiland Maar door het vlakke pad, de grote groep en de vele stops was het ontspannen wandelen.  De ‘locals’ hadden speciaal voor ons nog een marktje opgezet (jaja, een groep van tachtig bezoeker op een eiland van 700 inwoners vraagt om een feestje, en een commerciele benadering!). Helaas was het artistieke enthusiasme groter dan het esthetische gevoel, dus maar geen gebreide vismand mee naar huis genomen. De zondagochtend, na een ontbijt geserveerd door een van de vele zeer enthousiaste lokale bewoners, was de laatste, en beste, wandeling. Naar “Whalers Lookout” wat wat z’n naam eer aan deed: er zwom weer een Bryde’s whale (of was het dezelfde?) voorbij. In de verte kon je de Coromandels zien liggen, de bergrug waar dit eiland voor de zeespiegelstijging van een paar duizend jaar geleden onderdeel van was.

IMG_1659 IMG_1669 IMG_1672

Eind van de middag weer een spiegelgladde zee die ik dit keer zelfs zonder anti-zeeziekte pilletjes doorstaan heb! Wat een heerlijke mini-vakantie in het laatste zomerweekend van dit jaar (vanaf maandagochtend begon het te regenen, eindelijk, volgens de boeren en de mensen op tank water..). Dat was great, barrier!

Tot snel, Annalily & Anko.



One Response to “Great Great Barrier”

  1. Wat een super vakantie! Mooie natuur, heerlijk wandelen, zonnig weer, wat wil je nog meer? Niets toch. Wij zijn net terug van Schiermonnikoog: daar ook heerlijk gewandeld, zeehonden gespot en een cursus “vogelen voor beginners” gedaan; zowaar lepelaars op Schier!! Wij hadden nog wel winterjassen aan maar binnenkort gaan we naar de Ardennen, dan laten we ze thuis. Tot mails! Nynke


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: