Weer wat geleerd in de groentetuin

23apr13

Veel te laat begonnen (6 februari, het equivalent van augustus) met tuinieren maar met deze superzomer, en Anko’s bloed, zweet en kilo’s paardenmest hebben geholpen: alle planten delen nu hun opbrengst met ons. En wij verdelen het weer onder vrienden en buurtgenoten…want de eerste courgette is leuk, de tweede ook nog lekker en de derde bewaren we nog even, maar wat moet een mens inshemelsnaam met nummer vier tot nummer achtien??? Vooral deze maat (de pen is een normale maat!). Dus nu leg ik ze in de brievenbus van vrienden met een briefje erop. Mocht iemand nog een goed recept weten, dan hou ik me ook aanbevolen (courgette ommelette, geroerbakt, gekookt, bevroren, in soep en in salades hebben we al gehad…).

IMG_1677Maar dit is het resultaat: de beste salade van de wereld waarbij ALLES uit de tuin komt (okay, behalve de olie, azijn, zout en peper…). En die oranje dingen zijn de mannelijke bloemen van de courgette, waar geen vruchten aan komen.

IMG_1518

IMG_1580 IMG_1680

De opbrengst: courgette, radijzen, sla, boontjes, courgette, basilicum, nog meer courgette… En nog in de pijplijn: worteltjes, tomaatjes, basilicum, lente-uitjes, courgette, bietjes, pompoen, grote bonen en broccoli. Leermoment voor volgend jaar: één pompoenplant in plaats van twaalf (zucht), en twee courgetteplanten in plaats van zes (diepe zucht). Maar verder doen we het precies hetzelfde, het is ZO LEUK!!!

Kom vooral allemaal even kijken, voelen en ruiken…

Groetjes van de mini-boerin, Annalily4 Responses to “Weer wat geleerd in de groentetuin”

  1. there is a BIG difference between a marrow and a zucchini! I have never made a successful marrow recipe, but I can recommend zucchini fritters, chargrilled zucchini strips, zucchini chocolate cake (amazing) and stuffed zucchini flowers. Here is the cake. Add chunks of chocolate also (famous home-style NZ cook, Alison Holst): http://www.food.com/recipe/courgette-chocolate-cake-350564

  2. 3 Yolande Wientjes

    Geweldig! wat een monster courgettes! Ik ben een maand geleden begonnen met mini plantage in de vensterbank ( tot twee weken geleden vroor het hier nog s’nachts) met tomaten, kattegras, kruiden en ook een courgette. Bij mij zijn het alleen nog maar groene sprietjes…

  3. 4 nynkevahurne

    Ik krijg trek bij het zien van die salade. Nog enkele tips voor recepten ivm jullie courgette dieet: hartige taart met cougette en blauwe kaas of spekjes, courgette curry, pasta met pesto en cougette, gegrilde courgette en courgette lasagna. Zo kunnen jullie weer even vooruit. Eet smakelijk!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: