Late post over vroege oogst

22jul13

En toen was het alweer een maand later… ondertussen is hier de winter hier doorgebroken, is de tuin kaal en zitten wij voor de houtkachel om warm te blijven. Maar het is geen weer om over te klagen: de zomer is uitzonderlijk zonnig en droog geweest (sorry boeren, dit stadsmeisje geniet daar enorm van!), gevolgd door een herfstseizoen van twee weken met een paar hele natte dagen en daarna werd het winter: stralende zon met ijskoude wind vanuit de zuidpool.

Daarom nu maar even een samenvatting van de oogst van het afgelopen seizoen, waarbij ik pas halverwege de zomer gestart ben met de groentetuin (6 februari, Waitangi Day, gingen de eerste zaadjes de grond in. Leermomenten: veel minder pompoenplanten, drie courgetteplanten is genoeg, radijzen springen de grond uit, wortelen duuren eeuwig, tomatenplanten veel eerder de aarde in en je kan bijna nooit genoeg bonen planten!)

Hieronder een impressie:

vegie garden 17 feb 2013 (4) 27 feb 2013 (2) 18 april 2013oogst 22 juni 2013 Oogst 16 april 2013 oogst 26 mei 2013 (4) oogst 16 mei 2013 (8)  oogst jan 2013 (1)oogst 16 mei 2013 (2)  oogst 26 mei 2013 (2)    En ondertussen ook nog met alle kinderen en een aantal kleinkinderen van mijn oma haar eenennegentigste (!) verjaardag gevierd, zonnepanelen laten installeren, twee tieners twee weken bezig gehouden (waarover later meer), een huis verkocht (jawel, daarover later veel meer), en ook zo nu en dan nog aan het werk geweest. Dus: wordt vervolgd!

Groetjes uit een winters Nieuw Zeeland naar een zomers Nederland!

A&ANo Responses Yet to “Late post over vroege oogst”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: