Drie dames op bezoek.

26nov13
Alweer drie jaar hier… twee-en-een half jaar in dit huis en deze tuin. Dus ik heb onszelf gepromoveerd: van het helpen bij andere projecten zijn we nu ons eigen project begonnen: Sustainable Neighbourhood Swanson. Met een stelletje buren gaan we 1x per maand naar iemand’s tuin om die te wieden omdat het een stuk leuker is met z’n allen rotwerk te doen dan alleen. En het gaat een stuk sneller. Allemaal goed en gezellig, maar ik heb natuurlijk grotere plannen dan dat: als we de tuinen een beetje onder controle hebben, gaan we de ‘reserves’, de parken om ons heen, aanpakken. Bij alle andere projecten hebben we geleerd hoe we vallen moeten zetten, gif moeten neerleggen en welke planten niet in het bos horen. Leuk!
We hebben ook een verdeling: Anko richt zich op het wieden: met kilo’s tegelijk gaat het de zakken in of de composthoop op. En als hij wat anders tegen komt, krijg ik een text: “Egel in de possumtrap. Laat ‘m er voor je inzitten”. Dank je schat…
Image
Ondertussen kijk ik met een scheef oog naar huizen die een grotere tuin hebben (waarin ik nog meer groente kan kweken!), maar dat mag pas van Anko als ik netzoveel gewied heb als hij.
Ik heb, behalve de buren, nog wat hulp ingeroepen: drie dames die het kippenhok schooneten. Jawel, drie kipjes hebben zich bij onze familie gevoegd. Easter, Rhodenia (Big Red) en Elly. Ze zijn hier ‘op vakantie’ tot ze het hok leeg hebben! Het is vreemd om dieren te hebben die niet knuffelbaar zijn, en die geen aaibaarheid opleveren, maar eieren. Nou ja, één van de drie legt één ei per twee dagen. De andere twee zijn er voor de morele steun en aanmoedigend kakelen. Als ze terug naar huis gaan, weet ik nog niet of we hen gaan vervangen door nieuwe dames… het is makkelijker een oppas te vinden voor een paar konijnen dan voor een halve boerderij. En over die konijnen gesproken: er is er eentje linksdraaiend geworden! Hij heeft iets van een herseninfarct en eet en drinkt nog goed, maar zakt wat scheef…nou ja, maar zien hoe dat verder gaat. Ziet er nog wel blij uit (vraag niet hoe je dat ziet bij een konijn!), en daar gaat het maar om.
Dat is de update vanuit deze ‘huiskamerboerderij’, of ‘home farm’… voor zolang de levende have het bij ons uithoudt!
Groetjes van de boerderie,
A&A


One Response to “Drie dames op bezoek.”

  1. 1 geertje

    Nog zo gezegd….met je vingers van af blijven…


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: