Alweer vakantie… of is dit het Nieuw Zeeland promotie team?

28feb15

Na een enorm lange radiostilte eindelijk weer eens tijd gemaakt voor een blogje… vooral om de vakantiefoto’s te delen. Omdat het in december meestal zeer wisselvallig is, hebben we alleen kleine tochtjes gemaakt en de vakantiedagen gespaard voor twee weken in februari. Helaas/gelukkig was het sinds kerst absoluut geweldig weer: elke dag stralende zon en als het eens regende, was het ’s nachts. We verwachtten dat het dan wel in februari zou gaan regenen en waren bang dat we fout gegokt hadden… maar gelukkig hebben we vijftien dagen lang stralend weer gehad.

Deze blog gaat in meerdere delen omdat we veel te veel mooie foto’s hebben. De eerste dag, Waitangi Day, is een nationale feestdag om te vieren dat er in 1840 een verdrag is getekend tussen de Maori en de engelsen. De details ervan zal ik een andere keer op ingaan, er wordt namelijk nog steeds over onderhandeld, maar het wordt hier zo’n beetje gevierd als bevrijdingsdag: op een plek officiele ceremonie, de rest van het land zit op het strand of een veld met een muziekfestival. Wij rijden naar Taupo, in de hoop overmorgen de beroemde Tongariro Crossing te doen: een zes tot acht uur durende wandeling over een vulkanische hoogvlakte. Vorig jaar met Gerda het begin ervan gedaan, maar weggeregend. Nu is de weersvoorspelling een stuk beter… We overnachten op een gratis camping naast de Waikato rivier (die een eindje verder de Huka Falls wordt) en leren dat je voor een goed plekje op een gratis camping een stuk eerder moet komen dan zeven uur ’s avonds! Ons plekje is okay maar we worden met een knik in de nek wakker, omdat we toch een stuk schever lagen dan we thuis gewend zijn. Ontbijt in Taupo (met free wifi om de Tongariro Crossing te organiseren) en de rest van de dag om naar de camping vlak bij het startpunt te komen. We wandelen rond een meer (Rotopounamu) waar ze aan pest control doen en dus allerlei leuke beschermde vogels zitten… maar we zien er geen een. We zien wel de indrukkwekkende bergrug waar we overheen gaan lopen.

taupo camping (1024x768)stoom (1024x768)ruapehu dichterbij 2 (1024x768) Doc camping tongariro

Dit keer zijn we op tijd bij de DOC (department of conservation) camping en kunnen het beste plekje uitzoeken. En alles organiseren voor een 6 uur start morgenochtend. Spannend!

to be continued….No Responses Yet to “Alweer vakantie… of is dit het Nieuw Zeeland promotie team?”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: