Time flies…and so do we!

04jan18

Tijd vliegt… en dat  hebben wij ook gedaan afgelopen jaar! 2017 lijkt wel nog sneller voorbij te zijn gegaan dan andere jaren. Als je twee keer een maand in Nederland bent, en dan ook nog eens een maandje op vakantie in je “eigen” land, gaat het inderdaad wel snel met zo’n jaar. Hieronder een kort overzicht van ons jaar, vooral voor wie ons niet via Facebook volgt. Voor wie dat wel doet, zal er niet veel nieuws bij zitten…sorry. Maar het was wel erg leuk voor onszelf om te zien wat we “ookalweer” gedaan hebben afgelopen jaar.

Omdat je tradities moet koesteren (of zelf maken), komen een aantal activiteiten elk jaar terug, zij het dat de details verschillen: oliebollen bakken met Nederlanders in de stralende zon (in 2016 met Arletta & Philip, dit jaar met Marc &Viola), ‘Carols on the Deck’: het halve dorp dat gezamelijk kerstliedjes meegalmt, (eerst bij de school, nu bij het station), beider verjaardagen met appeltaart (met een oplopend aantal kaarsjes), fietstochten en vakanties in dit prachtige land, en de strijd tegen de beesten en daarna tegen de tijd met de royale tuinopbrengst (opeten, invriezen, inmaken, jam maken, weggeven, door laten schieten).

Een aantal andere gebeurtenissen waren uniek voor 2017, zoals de aankoop van een enorme stuk natuurreservaat na een wervelwind van fondsenwerving (2 million dollar!) met de stichting waar ik secretaris van ben (www.matukulink.kiwi) en ik de publiciteit voor heb gedaan (blauwe vingers van het typen!). Ook ons tweejaarlijks bezoek aan Nederland afgelopen juni, met het dubbele verjaardags feest van Anko’s ouders als aanleiding, was geweldig. Zoals gewoonlijk een uitdaging om ‘iedereen’ te zien binnen drie weken, en daarnaast ook ruimte in te bouwen voor verre vrienden: John en Willy in de Pyreneeen waren dit keer aan de beurt, na Lieke in Londen in 2013 en Eline en familie uit Geneve in 2015. We plakken er dan ook meteen altijd een paar dagen vakantie voor onszelf aan vast, dit keer in baskenland en Bilbao (hun beroemdste icoon, het Guggenheim museum van architect Frank Gehry, werd net 20 jaar).

Een andere unieke en ingrijpende maar verdrietige gebeurtenis in 2017 was het overlijden van Anko’s vader Jan, geheel onverwacht op 80 jarige leeftijd aan een hartinfarct. Gelukkig heeft hij niet geleden, maar zelfs met een zelfde-dag-spoed-ticket kwam Anko helaas toch te laat om nog afscheid te kunnen nemen. Voor de begrafenis kwam ik uiteraard ook naar Nederland, en vloog een weekje later weer terug. Anko is nog een paar weken gebleven om zijn moeder te steunen. Ook al waren we pas een maand terug in Nieuw Zeeland geweest voor we voor de tweede keer 30+ vlieguren mochten wegstrepen, zijn we ongelofelijk dankbaar dat we hem net daarvoor nog hebben zien genieten van zijn 80 jarige verjaardagsfeest.

Toen Anko eind september terug in Auckland was, vloog de rest van het jaar voorbij, met een tijdelijke extra huisgenoot (Rebecca, een Nieuw Zeelands nichtje dat tussen twee studies in zit) en in december een aantal Nederlandse ‘gasten’: Marc en Viola, Felix en Marjanne en haar zoon Steije met vriendin Angela. Tel daarbij drie keer kerstmis vieren en we waren in 2018 voor we er erg in hadden!

Voor iedereen die ons mailt, kaartjes en pakketjes stuurt, berichtjes op Facebook achterlaat en niets hoort: excuses. Als we niets laten horen is het niet omdat we jullie vergeten zijn, we waren gewoon even afgeleid…

Heel veel liefs en een heel gelukkig 2018 gewenst vanuit Down Under,

xxx Annalily en Anko

Selectie terugkerende activiteiten: verjaardagen, vakanties, tuin en heel veel ‘red de natuur’ vrijwilligerswerk.

Vakantie in Nederland en Bilbao: het moeilijkste was om een foto te vinden waarop we niet aan het eten zijn!

En dan nog wat foto’s van onze meest recente activiteiten en gasten:

 One Response to “Time flies…and so do we!”

  1. 1 Eline Korenromp

    Dankjewel – ik had de blog laatste maanden gemist, dus nu wel en welkom weer bij, over jullie reilen en zeilen…
    Liefs
    ELine


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: