Wonen in een showhome

12okt10

Je huis verkopen klinkt zo simpel: een makelaar doet al het werk, toch? Nou vergeet het maar, de eerste makelaar die ook schoonmaakt moet nog geboren worden, dus dat mag je elke dag zelf doen. En voor een stelletje rommelkonten zoals ondergetekende & man, is het een regelrechte ramp om in zo’n  “showroom” te moeten wonen.

Neem de ochtend. Lekker geslapen, wekker gaat, en dan begint de ellende: donzig dekbed eraf, mooi maar jeukend dekbed erop. Twee kussens erbij, valt natuurlijk niet mee te slapen maar staat leuk. Kleding van gisteren van de vloer in de kast, en niet te vergeten alle zakdoekjes, condooms, donsveren, sokken, knuffels, haren en kruik verstoppen. Dan lekker douchen, maar wel eerst even de oude handdoeken pakken (zacht maar niet om aan te zien), geen badschuim gebruiken want dat geeft vlekken, het mooie witte badkleedje vervangen door het grijsgrauwe exemplaar om op te staan, en alsjeblieft snel de douchedeur afdrogen anders moet er weer met de anti-kalk aan de slag gegaan worden!

De rest van de dag heeft ook al zo z’n gebruiksaanwijzingen: natuurlijk mag eventueel bezoek niet uitademen, de theepot zit verstopt in de pannenlade anders zie je het SMEG 5 pits gasfornuis niet goed, en alle vormen van hagelslag zijn verboden wegens ‘stuitergevaar’.  

En mijn mede-huisgenoten zijn ook geen hulp: manlief heeft een blinde vlek voor afgeschoren baardharen, wasbakprut en binnenwaaiend vuil en de vogel heeft net ontdekt dat het mogelijk is z’n zaadjes in een cirkel van twee meter rond z’n kooi te krijgen. Verder is het konijn is van alle commotie om haar heen zo geschrokken, dat ze probeert in 1 week haar wintervacht te laten groeien, waardoor haar zomervacht in wilde plukken door het huis stuift, met mij erachteraan met de kruimelzuiger…

Het enige lichtpuntje dat ik zie, is dat het uiteraard onmogelijk is om te koken in een blinkend gepoetste keuken! Maar dat weegt niet op tegen alle nadelen… laat ons huis dus alsjeblieft, alsjeblieft snel verkocht zijn!No Responses Yet to “Wonen in een showhome”

  1. Geef een reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: