Rotte eieren: Rotorua!

11jan13

vakantie dec 2012 east cape 076

Stinkende stoom, borrelende modder, het ruikt er naar sulfer (vergelijkbaar met rottende eieren)… het klinkt als de hel maar het is één van de grootste touristische attracties van Nieuw Zeeland: Rotorua! Omdat het uiteraard weer ging regenen toen we uit Athenree vertrokken, hebben we besloten eerst naar Rotorua en Taupo te gaan (in een stad heb je in elk geval nog iets te doen) en dan met het mooie weer de mooie route langs de kust.  Dus in Rotorua naar de kokende poelen vol modder bubbels, naar het museum, door de Government Gardens gewandeld, uit eten gegaan… allemaal heel cultureel verantwoord, vooral het avondprogramme: The Hobbit! Wow, drie uur lang wordt je bezig gehouden… en maar bedenken waar je dat landschap nou van herkent…

vakantie dec 2012 east cape 050  vakantie dec 2012 east cape 079

De volgende ochtend de enige echte activiteit die je bij verder nog bij regen kan doen:  de Rotorua Canopy Tour. Het is een zogenaamde “extreme sport”, nou, dat valt dus erg tegen (of mee, ligt eraan hoe je erover denkt). Je krijgt een harnasje om en helm op , mag 10 minuten door een prachtig native regenwoud wandelen en dan… wordt je  aan een stalen draad geklemd en krijg je een duw van het platform af… 12 meter naar beneden! Wooohhhhhh…. Ze noemen het hier een “zip line”, geweldig! Je kijkt vanaf je hangende positie op de boomtoppen, en vliegt er als een (lomp) vogeltje overheen. Als je tenminste je ogen durft open te doen… De eerste zip line was nog erg spannend, de tweede durfde ik in elk geval al goed om mij heen te kijken, de derde werd geweldig en na nog een paar, zeilden we achterstevoren en rondjes draaiend naar beneden. Wat jammer dat het er maar zeven waren! Een geweldige activiteit. Een deel van je entreegeld wordt extra goed gebruikt: voor het beschermen van het prachtige bos waar je op uitkijkt (ze kopen er vallen voor om de ratten, possums en wezels te vangen, zoals wij ook in de Waitakeres doen).

Daarna heel rustig gelunched om bij te komen en eind van de dag doorgereden via Taupo naar Napier. Een lange, mooie tocht die aan de kust bij een volgend holidaycamp eindigde. En na al die activiteit hebben we heel goed geslapen! Tot morgen….

vakantie dec 2012 east cape 087 vakantie dec 2012 east cape 088 vakantie dec 2012 east cape 091  vakantie dec 2012 east cape 094  vakantie dec 2012 east cape 1022 Responses to “Rotte eieren: Rotorua!”

  1. 1 Karen

    Wow, sportief!

  2. 2 Nynke van Hurne

    Klinkt geweldig, vliegen over en tussen de bomen. Wat stoer!


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: